Teröristler kamu binalarına saldırdı: Yüzlerce ölü ve yaralı var

Somali’nin başkenti Mogadişu’da kamu binalarına terör saldırısı düzenlendi. Saldırı sonucunda en az 100 kişi hayatını kaybederken, 300 kişi de yaralandı. Konu hakkında merak edilenler haberimizde...

30.10.2022-11:13 - (Son Güncelleme: 30.10.2022-11:13) Teröristler kamu binalarına saldırdı: Yüzlerce ölü ve yaralı var

Somali’nin başkenti Mogadişu’da kamu binalarına terör saldırısı düzenlendi. Yaşanan terör saldırısının El Şebab örgütü tarafından düzenlendiğini açıklayan yetkililer, en az 100 kişinin hayatını kaybettiğini ve 300 kişinin de yaralandığını kaydetti. 

Yüzlerce ölü ve yaralı var

Anadolu Ajansı’nın haberine göre; İlk patlamada Eğtim Bakanlığı hedef alındı. Ardından bölgeye çok sayıda sağlık ve güvenlik ekibi gönderildi. Daha sonra ise bomba yüklü ikinci bir araç kalabalığın arasında patlatıldı.

Somali Terör Saldırısı

Somali Devlet Başkanı Hasan Şeyh Mahmud, saldırıda en az 100 kişinin öldüğünü, 300 kişinin de yaralandığını duyurdu. Yaralıların bir kısmının tedavisi, Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam etti.

Türk Dışişleri Bakanlığı da olayla ilgili taziye mesajı yayımladı. Saldırının kınandığı taziye mesajında, "Dost ve kardeş Somali halkına ve hükümetine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" denildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal