Sosyal konut başvuruları sona eriyor: Kura çekimi tarihi açıklandı

TOKİ ucuz konut projesinin başvurularının sona ermesine kısa bir süre kaldı. İlk Evim projesinin kura çekiminin ne zaman yapılacağı ise gündemin birinci sırasında yer alıyor. İşte konunun ayrıntıları...

30.10.2022-11:22 - (Son Güncelleme: 30.10.2022-11:22)

Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük sosyal konut projesi olan İlk Evim’de başvuru sürecinin sona ermesine artık oldukça kısa bir süre kaldı. E-Devlet üzerinden alınan sosyal konut projesinin kura çekimlerinin ne zaman yapılacağı konusunda yapılan araştırmalarda artışlar gözlemlendi. 

Sosyal konut başvuruları sona eriyor

Sosyal konut projesinde 'İlk Evim' başvuruları nasıl yapılacağını sorguluyor. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında sosyal konut başvuru ayrıntıları belli olmuştu. Buna göre; Proje ilindeki Ziraat Bankası ve Halk Bankası yetkili şubeleri ve e-Devlet aracılığı ile yapılacak başvurular, 14 Eylül- 31 Ekim arasında kabul edilecek.

TOKİ sosyal konut kura çekimleri

Kura çekimi tarihi açıklandı

28 Ekim’de sona eren sosyal konut projesiyle ilgili olarak Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, sosyal konut projesi ile ilgili bilgiler verdi.

Ömer Bulut, dev konut projesinde kura çekimlerinin 31 Ekim itibarıyla başvurular biter bitmez ilk hafta gerçekleşeceğini duyurdu. Bulut, kura çekimi sonrası başvuru bedellerinin de iade edileceğini söyledi. Buna göre; TOKİ sosyal konut kura çekimi kasım ayının ilk haftasında gerçekleşecek.

TOKİ başvuru ücreti, IBAN aracılığıyla ödenebilecek. Diğer taraftan ödemeler, ATM aracılığıyla da gerçekleştirilebilecek. Yatırılan 500 TL'lik ücret, kura sürecinin tamamlanması sonrasında eğer kişiye kura isabet etmemişse belirtilen IBAN adresine iade edilecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal