Uçak türbülansa girdi: Yolcular korku dolu anlar yaşadı! Uçak acil iniş yaptı

Şili’nin başkenti Santiago’dan havalanan bir yolcu uçağı, şiddetli hava şartları sebebiyle Paraguay’ın Asuncion kentine acil iniş yapmak zorunda kaldı. Yolculuk sırasında türbülansa giren uçaktaki yolcular çığlık atarak büyük bir korku yaşadı.

29.10.2022-10:30 - (Son Güncelleme: 29.10.2022-17:39) Uçak türbülansa girdi: Yolcular korku dolu anlar yaşadı! Uçak acil iniş yaptı

Şili’nin Santiago şehrinden havalanan bir yolcu uçağı, hava şartlarından dolayı şiddetli bir türbülans yaşadı. Brezilya’nın Foz de Iguazu şehrine yönlendirilen uçak kısa bir süre sonra Paraguay’ın başketine doğru uçmaya başladı. Ancak hava koşullarının yeniden kötüleşmesi üzerine Paraguay’ın Asuncion kentine acil iniş yapmak zorunda kaldı. Yolculuk sırasında türbülansa giren uçaktaki yolcular çığlık atarak büyük bir korku yaşadı.

Uçağın burnu ve ön camında hasar var

CNN’in paylaştığı görüntülerde  acil iniş yapan uçağın burun kısmının kırıldığı ve ön camının çatladığı fark edildi. İniş sırasında yolcuların koltuklarından havaya savrulduğunu dile getirildi. Aynı zamanda bazılarının dua ettiği duyulurken çığlık sesleri de uçağın içinden yükseldi.

Şili Santiago uçak

Soruşturma başlatıldı

Şili havacılık yetkilileri Paraguay'daki olaya ilişkin olarak soruşturma başlatıldığını dile getirdikleri açıklamada, “LATAM Airlines Paraguay, 26 Ekim'de Santiago-Asunción rotasında olan LA1325 uçuşunun, Asunción havaalanı üzerindeki kötü hava koşulları nedeniyle Brezilya'daki Foz do Iguazú Uluslararası Havaalanı'na 18:43'te inmek zorunda kaldığını bildirdi. Varış noktasındaki koşulların iyileşmesi nedeniyle uçak Paraguay'ın başkentine uçuşuna yeniden başladı, ancak yolda şiddetli hava koşullarıyla karşı karşıya kalınca, saat 23:09'da Asunción'a acil iniş yapmak zorunda kaldı. Yolcular ve mürettebat, Paraguay'a fiziksel olarak iyi durumda geldiler ve hemen yer personeli tarafından müdahale edildi. Uçuş sırasında karşılaşılan hava koşulları operasyonu etkileyerek uçağa dışarıdan zarar verdi. Havayolu için uçuş emniyeti ile ilgili olaylar ciddi kabul ediliyor. Havacılık yönetmeliklerine uygun olarak, LATAM Airlines Paraguay, olayın soruşturulması için ilgili makamlarla işbirliği yapıyor." ifadelerine yer verildi.

Uçağın sahibi şirketten açıklama geldi

Havayolu şirketi yaptığı açıklamada olaydan sarsılmış olsa da 48 yolcunun hepsinin güvende ve iyi olduğu dile getirildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal