DNA testi sonucu 186 milyon liraya ortak olmuştu: Yapacağı ilk işi açıkladı

İzmir’den Hollanda’ya kaçan iş insanı Zeki Sabuncu’nun geride bıraktığı iki çocuğu tarafından açılan babalık davası sonuçlandı. DNA testiyle Z.S.'nin 186 milyon liralık mirasına ortak olan çocuklardan T.C. "Eğer Hollanda vatandaşlığı alırsam Rotterdam'a gidip biyolojik babama 'Bize bugüne kadar neden babalık yapmadın?' diye sormak istiyorum." diye konuştu.

29.10.2022-10:02 - (Son Güncelleme: 29.10.2022-17:41) DNA testi sonucu 186 milyon liraya ortak olmuştu: Yapacağı ilk işi açıkladı

1991 yılında 7 yıl birlikte yaşadığı A.Ç.’den kızı B.Ç. (30) ve oğlu T.Ç. adında iki çocuk sahibi olan İzmirli iş insanı Zeki Sabuncu, çocuklarını geride bırakarak Hollanda’ya kaçmıştı.  İki genç, yapılan DNA testiyle 186 milyon lira serveti olan Z.S.'nin çocukları olduklarını kanıtladı. Mahkeme kararıyla iş adamının nüfusuna geçen T.Ç. ile B.Ç.'ye Hollanda vatandaşlığı hakkı doğdu. İki kardeş vatandaşlık hakkı için Hollanda Konsolosluğu'na yazı gönderdi.

Yapacağı ilk işi açıkladı

Sabah gazetesinin haberine göre; T.Ç, dava süreci hakkında şu sözlere yer verdi:

"Davayı adli yardımla açtık. Devletimize böyle bir imkân tanıdığı için çok teşekkür ederim. Hollanda Konsolosluğu'na da vatandaşlık hakkıyla ilgili yazı gönderdik. Eğer Hollanda vatandaşlığı alırsam Rotterdam'a gidip biyolojik babama 'Bize bugüne kadar neden babalık yapmadın?' diye sormak istiyorum. Neden bizimle ilgilenmediğini öğrenmek istiyorum."

186 milyon liralık miras

Mahkeme harcı ödeyecek durumda değildi

Avukat Varol Turbay, "Z.S.'nin ekonomik durumu çok iyi olmasına karşın, oğlu T.Ç.'nin maddi durumu yetersizdi. Mahkeme harcı ödeyecek durumu yoktu. Davayı da adli yardımla açtık. Davaya bakan hâkim de bu talebimizi yerinde buldu." dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal