İsrail’den dikkat çeken açıklama: Türkiye’yi küresel bir aktör olarak görüyoruz

İsrail’den dikkat çeken bir Türkiye açıklaması geldi. İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, “İsrail, Türkiye'yi ekonomik alanda, savunma alanında ve tüm bölgenin istikrarını sağlamada ilişkilerimizi geliştirebileceğimiz küresel bir aktör olarak görüyor" dedi.

28.10.2022-14:02 - (Son Güncelleme: 28.10.2022-14:02)

Türkiye’ye ziyareti sonrası Ankara Esenboğa Havalimanı’nda basın mensuplarına gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Türkiye hakkında dikkat çeken ifadelere yer verdi. Gantz yaptığı açıklamada, “İsrail, Türkiye'yi ekonomik alanda, savunma alanında ve tüm bölgenin istikrarını sağlamada ilişkilerimizi geliştirebileceğimiz küresel bir aktör olarak görüyor" diye konuştu.

Türkiye’yi küresel bir aktör olarak görüyoruz

DHA’nın haberine göre; Gantz, Türkiye ve İsrail’in bölgede istikrar, güvenlik ve refahı korumayı amaçladığının altını çizerek, iş birliği için teşekkür etti. Gantz, ilişkilerin istikrarlı bir şekilde sürmesi adına ekibine talimat verdiğini söyleyerek, "İsrail Türkiye'yi ekonomik alanda, savunma alanında ve tüm bölgenin istikrarını sağlamada ilişkilerimizi geliştirebileceğimiz küresel bir aktör olarak görüyor" diye konuştu.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz

Anlaşmazlıklar genellikle Filistin konusunda yaşanıyor

Son on yılda İsrail-Türkiye ilişkilerinin kötü olsa da aktif olduğunu anlatan Gantz, anlaşmazlıkların çoğunlukla Filistin konusunda yaşandığını dile getirdi. Gantz, Türkiye ve İsrail arasında savunma sanayisi alanında bir iş birliği yapılıp yapılmayacağı soru üzerine, "İki ülke arası savunma alanında bu seviyede ilk görüşme bize gelecekteki potansiyel iş birliği için kapılar araladı ve yolu gösterdi. Herhangi bir proje üzerinde konuşmadık ama gelecek iş birlikleri kapsamında konuşulacaktır" açıklamasında bulundu.

Gantz, ayrıca Yunanistan ziyaretinin ertelenmesinin tamamen teknik ve güvenlik seb epleriyle olduğunun altını çizdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal