Uçak Faciasında Afganlılara Ait Vücut Parçalarına Rastlanıldı

Afganistan’da ABD’nin geri çekilmesi ile Taliban, Kabil’i ele geçirdi. Kabil’den ayrılmak isteyen Afganlıların, kargo uçağına tırmanmasıyla, can kayıpları meydana geldi.

18.08.2021-12:22 - (Son Güncelleme: 18.08.2021-17:42) Uçak Faciasında Afganlılara Ait Vücut Parçalarına Rastlanıldı

C-17 askeri kargo uçağının iniş takımlarında insan vücudunun parçalarına rastlandı. ABD’nin Afganistan’dan geri çekilmesiyle Taliban güçlenerek, Kabil’i ele geçirdi ve birçok bölgede kontrolü ele aldığı bilgisine ulaşıldı.

Taliban’ın Başkent Kabil’i ele geçirmesiyle Cumhurbaşkanı Eşref Gani, ülkeyi terk ettiği gündeme bomba gibi oturdu. Afganistan’daki son yaşanan olaylar nedeniyle Afganlılar korku ve panik halinde ülkeden kaçmaya çalıştılar. Birçok Afgan, ülkeden kaçmak için Kabil’deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’na akın ederek, ülkeyi terk etmek istedi. Uçağa binemeyenler, uçağın kanatlarına ve teker bölümüne kendilerini bağlamaya kalktılar. Ülkeyi terk etmek isteyenlerin, kaçmak isterken feci şekilde ölmeleri sosyal medyada büyük yankı gördü. 

BİRÇOK İNSANIN VÜCUT PARÇALARINA ULAŞILDI

ABD Hava Kuvvetleri, Afganistan'ın başkenti Kabil'den tahliye için kalkan askeri kargo uçağının iniş takımlarında insan vücudu parçaları olduğunu belirtti. ABD Hava Kuvvetleri yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, Kabil'den ayrılmak isteyen Afganların kalkış yapmaya hazırlanan C-17 askeri kargo uçağının kanatlarına tırmandığı sırada yaşanan karışıklık nedeniyle sivil kayıplarının da olduğunu ifade etti. 

Ölüm sayılarının henüz belli olmadığını bu olayda, uçakta birçok insan vücudunun parçalarına rastlanıldığı bilgisi doğrularak endişeye neden oldu. ABD ile Taliban arasında Şubat 2020'de anlaşmaya varıldığı biliniyor. Bu barış anlaşması çerçevesinde bu yıl, uluslararası güçlerin Afganistan'dan geri çekilme süreci başladığı açıklandı. Yapılan bu anlaşmada, yabancı güçlere saldırılmaması öngörüldüğü ancak Taliban'ın Afgan güvenlik güçlerine yönelik eylemlerine dair hüküm getirilmediği bilgisine ulaşıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal