Son Dakika: Türkler Afganistan'dan Tahliye Ediliyor

Kabil’den tahliye olmak isteyen 42 Türk vatandaşı daha ülkesine geri geliyor.

17.08.2021-15:58 - (Son Güncelleme: 17.08.2021-18:13) Son Dakika: Türkler Afganistan'dan  Tahliye Ediliyor

Taliban’ın Afganistan’ın başkenti Kabil’e girmesiyle, Dışişleri Bakanlığı Afganistan’da bulunan Türk vatandaşlarını Türkiye’ye getirmek amacıyla işlemleri başlattı.

42 TÜRK DAHA GETİRİLİYOR 

Afganistan'da gündeme gelen Taliban olaylarından dolayı vatanına dönmek isteyen 42 kişi, uçakla Kabil'den Türkiye'ye getiriliyor.

324 TÜRK VATANDAŞI YURDUNA KAVUŞTU 

Daha önceki tahliyede, ülkelerine dönmek isteyen 324 Türk vatandaşı, 16 Ağustos tarihinde, Türk Hava Yolları (THY)'nın "TK 707" sefer sayılı uçağı ile İstanbul Havalimanı'na iniş yaparak yurduna kavuştu.

Afganistan'da öğretim üyesi olduğunu ifade eden Doğan Özlük, "Kabil'e yaklaştıkları ön görüldüğünde ilgili kuruluşlar bizimle daha öncesinden, uygun saatlerde emniyetli, güvenli alana nakledildi. Bütün vatandaşlar, özellikle kamu çalışanları. Dün gece Taliban Kabil'e girmeden önceki gece nakledildi. Bir gece sonra da gündüz tahliye olduk. Duvarı aşıp yurt dışına gitmek isteyen yolcular oldu. Onlar pist alanlarında oturma eylemleri yaptılar. Bundan dolayı birkaç saatlik gecikme oldu. Biz de uçaktan onları gördük. THY uçağının önüne gelen olmadı. Uçakta bekledik, geç kalktık. Bizim uçağın etrafında oturma eylemi olmadı. Üç dört saat uçakta bekledik. Ben orada öğretmenim. Öğrencilerimle irtibattaydım. Onlarla sürekli whatsapp ile görüşüyordum. Şehir içinde şimdilik çatışma ya olmadı ya da çok az oldu. Havaalanları, bankalarda yoğunluk oldu. Onun dışında sessiz olduğunu duydum. Karantina varsa yapmamız gerekeni yapacağız. Ben Eskişehir'e döneceğim” ifadelerinde bulunmuştu. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal