Twitter Türkiye'de Temsilci Atayacak

Amerikalı mikro blog sitesi Türkiye'de temsilci bulunduracağını açıkladı.

19.03.2021-09:36 - (Son Güncelleme: 19.03.2021-09:36) Twitter Türkiye'de Temsilci Atayacak

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından Twitter da Türkiye'ye temsilci atayacağını açıkladı. Erişim ve bant genişletmesi yasağının uygulanmasına kısa bir süre kala Twitter, Türkiye'de temsilci bulunduracağını açıkladı.

Sabah gazetesinden Barış Şimşek'in sektör kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, bir süre önce Türkiye'den reklam alamama cezası alan Twitter, kararı aldı ve bant genişliğinin daraltılması yasağından kurtuldu.

1 Ekim'de yürürlüğe giren ve "Sosyal Medya Yasası" olarak da ifade edilen 7253 sayılı "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" kapsamında, 1 milyon ziyaretçiye sahip yurt dışındaki sosyal medya şirketleri Türkiye'de temsilci bulundurmak zorunda. 

BİR TEK ONLAR KALDI

Kanun kapsamında Türkiye'de temsilcilik atayan ilk şirket Rusya'nın sosyal medya platformu VK olmuştu. Sosyal medya şirketlerine verilen sürenin ardından Facebook, YouTube, Dailymotion, Tiktok ve Instagram gibi dev şirketler temsilcilik atayacağını açıklamıştı. Uzun zamandır temsliclik ataması yapı yapmayacağı merak konusu olan Twitter'ın da temsilci atayacağı bildirildi. Şu an Türkiye'de hizmet verip temsilcilik atamayan tek şirket ise Pinterest olarak dikkat çekiyor.

Kanuna göre, bildirim yapmayan şirketlere öncelikle para cezası kesiliyor. Bir ay sonrasında hala bildirim yapmadıysa reklam yasağı uygulanıyor. Eğer hala bildirimde bulunmazsa sıraysıyla önce yüzde 50, bir ay sonrasında ise yüzde 90 oranında bant genişliği sınırlandırılıyor. en sonunda ise bildirimde bulunmayan şirketin internet adresi erişime kapatılıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal