Turuncu alarm nedir, hangi durumlarda verilir? Hava durumunda turuncu alarmda neler yapılır?

Meteoroloji’nin hava durumunda yaşanabilecek olan farklılıkları göstermek için kullandığı alarm türlerinden birisi turuncu alarm son günlerde merak edilen konulardan birisi oldu. Peki Turuncu alarm nedir, hangi durumlarda verilir? Hava durumunda turuncu alarmda neler yapılır? İşte turuncu alarm hakkında merak edilenler...

09.03.2022-15:26 - (Son Güncelleme: 09.03.2022-15:27) Turuncu alarm nedir, hangi durumlarda verilir? Hava durumunda turuncu alarmda neler yapılır?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı son dakika açıklamasında İstanbul başta olmak üzere yurdun dört bir yanında yoğun kar yağışı beklendiğini duyurmuştu. Meteoroloji’nin ülkenin genelindeki hava değişimlerini göstermek amacıyla yaptığı sarı, kırmızı, yeşil ve turuncu alarmlar son zamanlarda bir çok insanın gündeminin üst basamaklarında yer almaya başladı. Özellikle kar yağışları için kullanılan turuncu alarm arama motorları üzerinden sıklıkla araştırılıyor.

Turuncu alarm nedir, hangi durumlarda verilir?

Tehlİkelİ durumlarda kullanılan alarm türlerinden birisi olan turuncu alarm yaşanabilecek olan hava durumlarının hasar ve kayıp oluşturma ihtimalinin bulundurduğunu ifade eden bir alarm türü olarak kullanılıyor. Fakat bu alarm türünde açıklanan hava olayları yüksek ihtimalle yaşanmıyor.

Turuncu alarm nedir

Turuncu alarm dışında sarı, yeşil ve kırmızı alarm türleri de merak edilen konular arasında bulunuyor. İşte bu iki alarm türünün anlamı:

Sarı alarm:

Potansiyel tehlike durumu konusunda uyarı niteliği taşıyan sarı alarm olağan yaşanan hava olayları için kullanılmaktadır.

Kırmızı alarm:

Alarm türleri arasında en çok dikkate alınması gereken alarm türü olan kırmızı alarm, tehlike seviyesi yüksek hava olaylarının gerçekleşmesi durumunda kullanılıyor. Meteoroloji’nin kırmızı renkte gösterdiği yerlerde kullanılan kırmızı alarm türü büyük oranda hasar ve kayıpların oluşabileceği uyarısını yapıyor. Bu nedenle alarm türleri arasında özellikle kırmızı alarmlı bölgelere dikkat edilmesi gerekiyor.

Yeşil alarm:

Yeşil alarm, belirtildiği yerlerdeki hava durumunun türünün belirlenemediği takdirde uygulanan bir alarm türüdür. Bu alarm türünde yaşanacak olan hava olayların basit ve tehlike arz etmediği ifade ediliyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal