İstanbul özel sektör çalışanları 10 Mart Perşembe bankalar açık mı, kargolar çalışacak mı, tatil mi? İstanbul'da resmi kurumlar açık olacak mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamalara göre, 10 Mart Perşembe günü İstanbul’da 30 yılın en yoğun kar yağışı söz konusu olacak. Vatandaşlar, İstanbul özel sektör çalışanları 10 Mart Perşembe bankalar açık mı, kargolar çalışacak mı, tatil mi? İstanbul'da resmi kurumlar açık olacak mı? sorularının cevabı merak ediliyor. İşte merak edilen tüm detaylar...

09.03.2022-14:21 - (Son Güncelleme: 09.03.2022-14:44) İstanbul özel sektör çalışanları 10 Mart Perşembe bankalar açık mı, kargolar çalışacak mı, tatil mi? İstanbul'da resmi kurumlar açık olacak mı?

İstanbul’a beklenen kar erken başladı ve kentin yüksek kesimlerde kar yağmaya başladı. İstanbul’a 24 Ocak’ta yağın karda çile yaşayan İstanbullular bu kez aynı duruma düşmek istemiyor. Kar yakışana ilişkin olarak İstanbul Valiliğinden son dakika açıklaması da geldi. 

İstanbul’da yarın ve cuma günü okulların tatil edildiğini açıkladı. Valilik kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memur ve işçilere yönelik de beklenen duyuruyu yaptı. İstanbul’da günlerdir beklenen kar yağışı geldi. Asıl kar Perşembe ve Cuma günü yağacak. İstanbul'da beklenen kar yağışı nedeniyle okullar pazartesi gününe kadar tatil edildi. Beklenen haberi İstanbul Valiliği verdi. 

Ara verilmesine karar verildi

İstanbul Valiliği tarafından yapılan ilk açıklamasında: “Olumsuz hava koşulları nedeniyle; bütün eğitim kurumlarında eğitim faaliyetlerine 14 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar ara verilmesine karar verildi" ifadelerine yer verildi. 

Eğitime Kar Engeli

Valilik açıklaması sonrası kamda çalışan memur ve işçiler de yarın kamu kurumlarında çalışanlara idari izin olup olmadığını sorgular oldu. Peki kamuda çalışanlara idari izin var mı? 

Kamuda çalışanlar yarın idari izinli mi? 

İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada kamuda çalışan memur ve işçilere yönelik de duyuruyu yaptı. Valilik açıklamasında: "Kurumlarımızca zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında memur, işçi ve diğer personelin 10 Mart 2022 Perşembe günü idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir." sözlerine yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal