Kar tatili olan iller hangileri? 10 Mart Bitlis, Van, Siirt, Ağrı, Batman, Şırnak, Hakkari'de bugün okullar yarın tatil mi? Valilik son dakika açıklaması

Meteoroloji’nin yaptığı kar yağışı uyarısı sebebiyle valilik son dakika açıklaması terimleri internet üzerinden en çok araştırılan terimler oldu. Peki Kar tatili olan iller hangileri? 10 Mart Bitlis, Van, Siirt, Ağrı, Batman, Şırnak, Hakkari'de bugün okullar yarın tatil mi? İşte konu hakkında son gelişmeler...

09.03.2022-14:38 - (Son Güncelleme: 09.03.2022-14:39) Kar tatili olan iller hangileri? 10 Mart Bitlis, Van, Siirt, Ağrı, Batman, Şırnak, Hakkari'de bugün okullar yarın tatil mi? Valilik son dakika açıklaması

Mart ayına girilmesiyle birlikte bahar hazırlarına başlandı fakat Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son dakika açıklaması hazırlıkların erken olduğuna işaret ediyor. Meteorolojiden yapılan son dakika açıklamasına göre İstanbul, Ankara, Bursa gibi iller başta olmak üzere Türkiye’nin genelinde yoğun kar yağışı, fırtına ve lodos etkili olabilir. Olumsuz hava şartlarıyla birlikte hangi iller okulların tatil edileceği konusunda valiliklerin yaptığı son dakika açıklamaları dikkatle takip ediliyor. 10 Mart günü hangi illerde eğitime ara verileceğini öğrenmek isteyenler arama motorlarına yönelmeye başladı.

10 Mart Bitlis, Van, Siirt, Ağrı, Batman, Şınak, Hakkari'de bugün okullar yarın tatil mi?

Bitlis, Van, Siirt, Batman, Şınak, Hakkari başta olmak doğu illerindeki okulların 10 Mart 2022 Perşembe günü tatil edilip edilmediği konusunda valiliklerden şimdilik resmi bir açıklama yapılmadı. Söz konusu illerden sadece Bitlis’te 9 Mart 2022 Çarşamba günü eğitime 1 gün ara verildi.

Yarın okullar tatil mi

Bitlis Valiliği’nin yaptığı açıklamaya göre ilin merkezi, Tatvan, Mutki, Hizan, Güroymak ve onlara bağlı köylerde okullar 1 günlüğüne tatil edildi. Tatil süresinde hamile ve engelli kamu memurları da idari izinli sayılacak.

Meteroloji Genel Müdürlüğü Antalya’nın doğusu ve Konya iliyle birlikte Doğu Anadolu’nun genelinde kuvvetli kar yağışı, don ve rüzgar olaylarını görülebileceğini son dakika bilgisi olarak paylaştı. Bu olayların yaratacağı tehlikelere karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

10 Mart 2022 Perşembe günü okulları tatil eden iller konusunda yeni bir gelişme yaşandığı takdirde detayları haberimizden öğrenebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal