Turp suyu nedir, faydaları neler? Turp suyu nasıl tüketilir? Kansere savaş açıyor! Akciğerleri temizliyor

Yaratılan tüm sebze ve meyvelerin sağlık için bir yararı bulunuyor. Yani hiçbir şey boşuna yaratılmamıştır derler ya tam olarak öyle. Ancak bunların bazıları var ki tam anlamıyla ilaç. İşte bu yiyeceklerden biri olan turp suyu nedir? Turp suyunun faydaları nelerdir? Trup suyu nasıl tüketilmeli? Merak edilenleri sizin için cevapladık.

26.04.2022-10:42 - (Son Güncelleme: 02.08.2022-15:32)

Hastalıklardan korunmak ve sağlıklı yaşamanın en önemli şeylerinden biri, yediklerimiz ve içtiklerimiz. Tüketilen yiyeceklerin ve içeceklerin vücudumuza faydaları ve zararları bulunuyor. Bugün faydaları saymakla bitmeyen, kanseri tedavisinde kullanılan turp suyu hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Turp suyunun faydaları nelerdir? Trup suyu nasıl tüketilmeli? İşte detaylar…

Turp suyu nedir? 

Genellikle salatalarda ve mezelerde kullandığımız, kırmızı ve mor renklerde olan oldukça şifalı bir bitkidir turp. Turp suyu ise bu besininden elde edilen, hastalıklara karşı kalkan oluşturan bir karışımdır. Uzmanlar turp suyunu bir hafta boyunca tüketilmesini önerir. 

Turp suyunun faydaları 

Oldukça şifalı olan turpun ve turp suyunun bilinmeyen birçok faydası bulunur. 7 gün boyunca içerseniz akciğerleri temizliyor ve sivilceleri yok eder ve birçok hastalığa karşı korur. Nedir bunlar? Gelin beraber bakalım.

Kemik ve dişleri güçlendir

Turp suyu, Kemiklerin ve dişlerin gereksinim duyduğu kalsiyum ve potasyum ihtiyacının karşılayan temek kaynaklardan biridir. 

Kansere karşı korur

Turp suyunun bilinen en önemli faydalarından bir ise zengin besin değerleri sayesinde güçlü bir antioksidan görevi görür. Kansere karşı etkilidir.

Turp suyunun faydaları

Vücudu dengeliyor

Düzenli turp suyu tüketilmesi vücutta meydana gelen serbest radikallerin dengelenmesini sağlayabilirsiniz.

Akne ve sivilceleri önler

Eğer sorunlu bir cilde  sahipseniz turp suyu tam size göre. Düzenli turp suyu kullanımı akne ve sivilce gibi sağlık sorunlarını tedavi etmektedir.

Akciğeri temizler

Turp suyunun içeriğinde bol miktarda C vitamini vardır. Akciğerleri ve bronşları temizler.

Böbrek taşı düşürülmesinde etkilidir

Böbrek taşı probleminiz varsa turp suyu tüketmeniz tavsiye ediliyor.

Turp suyu nasıl tüketilir? 

Turp suyu tüketecek olanlar öncelikle, turpu bol suyla iyice yıkamalıdır. Daha sonrasında ise kabuklarını soyarak turbunuzu rendeleyin. Temiz bir tülbent veya ince bezin içine koyduğunuz turp rendesini iyice sıkın. Elde ettiğiniz suyu 5-6 saat bekletin. Günde sabah akşam 1 yemek kaşığı turp suyu içebilirsiniz.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal