Türksat 5B’nin Uzaya Çıkması İçin İlk İmzalar Atıldı

Türksat 5B için uzaya çıkmadan önce ilk anlaşmalar imzaladı. Anlaşması sayesinde Inmarsat GX servisleri ve altyapısı Türkiye'de artık Türksat 5B uydusu üzerinden gerçekleşecek.

09.09.2021-10:25 - (Son Güncelleme: 09.09.2021-17:54) Türksat 5B’nin Uzaya Çıkması İçin İlk İmzalar Atıldı

Türksat Anonim Şirketi ile Inmarsat arasında ABD'nin başkenti Washington DC'de düzenlenen dünyanın en büyük uydu fuarında imzalanan anlaşma neticesinde Inmarsat GX servisleri ve altyapısı Türkiye'de artık Türksat 5B uydusu üzerinden gerçekleşecek.

ANLAŞMA KÜRESEL ANLAMDA İYİ BİR İŞ BİRLİĞİ OLACAK

Türksat Anonim Şirketi, yılsonunda uzaya gönderilmesi için çalışmalar yapılan Türksat 5B uydusu için ilk anlaşmayı Inmarsat ile imzaladı. Türksat AŞ ile Inmarsat arasında imzalanan stratejik iş birliği anlaşmasıyla Inmarsat GX servisleri artık Türkiye'de Türksat 5B uydusu üzerinden gerçekleştirileceği bilgisine ulaşıldı. Anlaşma Türksat Anonim Şirketi Uydu Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Selman Demirel ve Inmarsat Teknolojiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Mark Dickinson arasında Washington DC'de düzenlenen dünyanın en büyük uydu fuarı olan Satellite 2021 fuarında imzalandı.

Türksat Anonim Şirketi Uydu Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Selman Demirel yaptığı açıklamada ‘Bu anlaşmanın küresel anlamda iyi bir işbirliği olacak. Inmarsat ile ortak küresel kapasite yaratma fırsatı bulacağız ’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal