Türkiye'nin konuştuğu Nisa bebeği sokağa terk eden biyolojik anne Ebru Sepetçioğlu tahliye edildi!

Pendik’te 3 aylık Nisa Mihriban isimli bebeğini sokakta terk ettiği gerekçesiyle 2 yıla kadar hapsi istenen ve tutuklu yargılanan biyolojik anne Ebru Sepetçioğlu tahliye edildi.

17.05.2022-14:15 - (Son Güncelleme: 17.05.2022-14:51) Türkiye'nin konuştuğu Nisa bebeği sokağa terk eden biyolojik anne Ebru Sepetçioğlu tahliye edildi!

İstanbul Pendik'te terk edilmiş bulunan ve tıp teknikeri Büşra Durmaz'ın sütannelik yaparak Nisa Mihriban ismini verdiği bebeğin onu sokağa bırakan biyolojik annesi Ebru Sepetçioğlu tahliye edildi.

Pendik'te 29 Mart'ta boş bir arazide battaniyeye sarılmış bulunan bebek, sağlık ekiplerince Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmıştı. Terk edilen bebeğe, sütannelik yapan tıp teknikeri Büşra Durmaz tarafından Nisa Mihriban ismi verilmişti.

Güvenlik kamerası görüntülerinden kimliği tespit edilen anne Ebru S. gözaltına alınmıştı.

Tahliyesine karar verildi

Anadolu 42. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Ebru S. katıldı. Söz konusu duruşmada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ile taraf avukatları da hazır bulundu. Mahkeme hakimi, Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesinden yazılan yazıya cevap gelmediğini belirtti.

Söz konusu duruşmada Ebru Sepetçioğlu'na da söz verildi. Sanık daha önce yaptığı savunmalarının geçerli olduğunu ve tekrar ettiğini ifade etti. Sanık avukatları, müvekkillerin tahliye edilmesini istedi.Duruşma savcısı, sanığın tutuklu kaldığı süre, delillerin büyük bir oranda toplanmış olması ve alacağı ceza miktarının da dikkate alınarak tahliyesi edilmesi talebinde bulundu.

Sanık avukatlarından Özlem Özkan: “Genç yaşta anne olmuştur. Sığınma evindeyken kurum tarafından yeterince müvekkilim hakkında gerekli sosyal çalışma yapılmamıştır. Kendisine seçenekler sunulmamıştır. Sığınma evinde müvekkilimin kalacağı süre 6 ay ile sınırlıdır. Halbuki yasal olarak bir sınırı bulunmamakta. İhtiyaç halinde bu süre uzatılabilmekte. Bebek bulunduğu zaman sağlık görevlileri geldiğinde, ilk muayene bulgularına hastane kayıtlarına göre bebeğin sağlıklı olduğu anlaşılmakta. Müvekkilim uzun süredir içerdedir. Tahliyesini talep ederiz” dedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanığın, tutuklu kaldığı süre, tutuklamanın tedbir mahiyetinde oluşu ve karartılacak delilin bulunmayışı nedeniyle tahliyesine karar verdi.


Mehlika Karadayı
mehlikakaradayi@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal