Türkiye'nin konuştuğu Nisa bebekten haber var: Operasyona hazırlanılıyor!

ATT Büşra'nın ölmek üzereyken bulduğu Nisa bebekten haber var. Trakeostomi uygulanması için annenin onayı alındı ve işlem için süreç başlatıldı.

13.05.2022-08:57 - (Son Güncelleme: 13.05.2022-09:39)

İstanbul Pendik'te Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz'ın terk edilmiş halde bulununca sütannelik yapıp Nisa ismini verdiği bebekle ilgili yeni bir haber geldi.

Kök hücre nakli yapıldı

Büşra Durmaz'ın Nisa adını verdiği bebeğin sağlık durumu hala kritik. Kök hücre nakli gerçekleştirilen Nisa bebeğe yeni bir operasyon yapılmasına karar verildi. Bu kapsamda nefes borusuna dışarı delik açılarak yeni bir nefes alma deliği elde etme işlemi olan Trakeostomi uygulanması için hazırlık yapılıyor.

Nisa Bebek

Annenin onayı alındı ve süreç başlatıldı

Nisa bebek, İstanbul, Pendik'te biyolojik annesi tarafından terk edilmişti. Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz'ın bulduğu ve sütannelik yaparak Nisa ismini verdiği bebeği tüm Türkiye tanımıştı. Hikayesiyle gündem olan Nisa bebekle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Durumu hala kritik olan Nisa bebeğe kök hücre nakli işlemi yapıldı. Nefes borusuna dışarı delik açılarak yeni bir nefes alma deliği elde etme işlemi olan Trakeostomi için ise annenin onayı alındı, işlem için süreç başlatıldı.

Mehlika Karadayı
mehlikakaradayi@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal