Türkiye’nin kapısını Afrika sıcakları çalacak: Termometreler 30 dereceyi görecek

Hafta başından itibaren Türkiye genelinde sıcaklıkların ciddi şekilde artacağı ifade ediliyor. Meteoroloji uzmanları hava sıcaklığının İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’da ortalama 30 derece olacağını tahmin etti. İşte detaylar…

15.04.2024-09:19 - (Son Güncelleme: 15.04.2024-17:31)

Afrika sıcakları Türkiye’yi etkisi altınsa alacak. Bugünden itibaren artması beklenen hava sıcaklıklarının İstanbul ve Ankara’da 25, İzmir ve Antalya’da ise 30 derece civarlarında seyretmesi bekleniyor. Öte yandan diğer bölgelerin hava sıcaklıklarında da artış gözlemlenecek.

Termometreler 30 dereceyi görecek

Haber7’de yer alan habere göre; Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstüne çıkmasıyla, adeta yaz sıcakları baş gösterecek. Perşembe gününe kadar devam edecek olan sıcak hava dalgası özellikle Akdeniz, Ege ve Marmara Bölgeleri'nde termometrelerin 4-5 derece daha yukarılara tırmanmasına neden olacak.

Karadeniz'in batısında ise nisan ayı normallerinden daha yüksek sıcaklık değerleri bekleniyor. Doğu Karadeniz'de ise salı gününden itibaren sıcaklıklarda artış gözlemlenecek. İç Anadolu'da ise sıcaklıkların mevsim normallerinin 2-4 derece üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

Türkiye’nin kapısını Afrika sıcakları çalacak: Termometreler 30 dereceyi görecek

Bazı bölgeler için yağış beklentisi var

Hava durumu tahminlerine göre, bu hafta boyunca İstanbul ve Ankara'da sıcaklıklar 25 derece civarında seyredecek, Bursa'da ise 27 dereceye kadar çıkabilir. İzmir ve Antalya'da ise termometrelerin 28 ila 30 derece arasında olacağı tahmin ediliyor.

Ülke genelinde Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasının 5 gün boyunca etkili olması bekleniyor. Bazı bölgelerde ise yer yer yağışlı hava görülebilir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ise Mardin, Van ve Hakkari dışında yağış beklentisi bulunmuyor.

15 Nisan 2024 hava durumu

Türkiye’nin kapısını Afrika sıcakları çalacak: Termometreler 30 dereceyi görecek

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal