05.06.2021-16:59 (Son Güncelleme:18.02.2022-16:39)


1

KUŞ YUVASI GEÇİDİ

KUŞ YUVASI GEÇİDİ

Karapınar - Gümüşkavak Yolu üzerindeki Kuş Yuvası Geçidi, yokuş yukarı, keskin zikzaklarla dolu ve dar bir geçittir. 1401 metre yükseklikte bir noktada yer alır.



2

BAYBURT - OF YOLU

BAYBURT - OF YOLU

Dünyanın en zorlu yollarından biridir. Dağ eteklerindeki yüzlerce kilometre yol bariyersizdir. Bu yolu tarif etmeye kelimeler yetmez, fotoğraf ne kadar acımasız olduğunu gösteriyor.



3

ERCİYES DAĞI YOLU

ERCİYES DAĞI YOLU

Erciyes Dağı eteklerinde, deniz seviyesinden 2215 m yükseklikte yer alan bir yoldur.



4

KEMALİYE TAŞ YOLU

KEMALİYE TAŞ YOLU

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde, yöre sakinlerinin zorlu mücadelesi ve devlet desteğiyle 132 yılda yapılan, "dünyanın en zorlu yolları" arasında gösterilen Taş Yolu, çok sayıda tünel, viraj, keskin uçurumları ve doğal güzellikleriyle her mevsim adrenalin tutkunlarını ağırlıyor.



5

1870'te inşasına başlanan Taş Yolu, Karanlık Kanyon'un geçit vermeyen kayalıklarını ilkel aletlerle oyan ve adeta iğneyle kuyu kazan yöre halkı tarafından 132 yıllık çalışma sonucu devletin de verdiği destekle 2002'de tamamlandı.



6

KOP DAĞI GEÇİDİ

KOP DAĞI GEÇİDİ

Kop Geçidi Erzurum dolaylarında, 2409 rakımda yer alan bir geçittir. Aşırı yükseklik ve bölgenin sert ikliminin yanında arazinin engebesi nedeniyle de oldukça tehlikeli bir yoldur.



7

YAĞ DONDURAN GEÇİDİ

YAĞ DONDURAN GEÇİDİ

Sivas dolaylarında, 1750 metre yüksekliğe kurulmuş bir dağ yoludur. Yolun yerleştiği coğrafya o kadar soğuktur ki, yağı bile dondurabilir esprisinden yola çıkılarak adı Yağdonduran Geçidi olmuştur.



8

ILGAZDAĞI GEÇİDİ

ILGAZDAĞI GEÇİDİ

Türkiye'nin en kuzey noktalarından birinde, Kastamonu dolaylarında yer alan bu yol 1875 metre yükseklikte bir dağ yoludur.



9

ZİGANA GEÇİDİ

ZİGANA GEÇİDİ

Zigana Geçidi, Kuzey Anadolu Dağları'nda, Gümüşhane ili sınırları içerisindeki bir geçittir. Rakımı 2032 metredir. Yer yer daralan ve keskin virajları bulunan yol, özellikle kış aylarında çok tehlikeli bir hal alıyor.



10

KARABEL GEÇİDİ

KARABEL GEÇİDİ

Van'da bulunan ve Türkiye'nin en yüksek geçidi olan Karabel aynı zamanda dünyanın araç geçişi yapılabilen en yüksek 25. geçididir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR