08.09.2022-08:16 (Son Güncelleme:16.02.2023-12:19)


1

Kimdir?

Kimdir?

Tarkan Batı Almanya’nın Renanya-Palatina eyaletindeki Alzey kasabasında 17 Ekim 1972 tarihinde dünyaya gelmiştir. İlkokulu Almanya Alzey Kasabası’nda bir okulda tamamlamış sonrasında 15 yaşında ailesiyle Türkiye’ye dönmüştür. Klasik Türk Müziği eğitimi görmüştür. 1990 yılında Karamürsel Lisesi’nden mezun olmuş ve İstanbul Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde müzik kariyerinin basamaklarını çıkmaya başlamıştır.



2

Ülkemizi Avrupa ve Dünya’da büyük bir başarı ile temsil etmektedir. Tarkan Neşe ve Ali Tevetoğlu çiftinin çocuğudur. Babası tarafından aslen Rizelidir. İlk albümünü 1992 yılında Yine Sensiz ile çıkaran Tarkan bu albümde yer alan Kıl Oldum Abi şarkısı ile büyük bir çıkış sağlamış ve Aacayipsin, Ölürüm Sana gibi parçalar ile başarısını yükseltmeyi başarmıştır. Ardından Kış Güneşi, Şımarık, Kuzu Kuzu, Hüp, Verme, Dudu adlı parçalar ile müzik listelerini alt üst etmiştir. Tarkan 2006 senesinde Come Closer İngilizce albümü ile Avrupa listelerine girdi. “Bounce” ve “Start the Fire”, albümden çıkan single’lar oldu. Tarkan, bir sene sonra, 6. stüdyo albümü Metamorfoz’u yayımladı.



3

Dün akşam gerçekleşen ortak yayına birçok ünlü isim katılırken, Tarkan'ın yayında olmaması dikkat çekti. Bağış yayınına çağrılmadığı konuşulan Tarkan'ın sosyal medya hesabından yaptığı sitem dolu paylaşım ise dikkat çekti.



4

Albümdeki şarkıların sözleri, Türk Dil Kurumu tarafından çok beğenildi. 2010 senesinde yedinci stüdyo albümü Adımı Kalbine Yaz dinleyiciyle bir araya geldi ve Türkiye’de yılın en çok satan albümü oldu. Türk basını tarafından Megastar, dünya basını tarafından Popun Prensi ve Boğazın Prensi unvanını kazanmıştır. Şimdiye kadar 15 milyonun üzerinde albüm satmıştır. 2016 senesinde Ahde Vefa ve 2017 yılında 10 isimli albümü müzik piyasasındaki yerini bulmuştur. 29 Nisan 2016 senesinde Pınar Dilek ile evlenmiştir. Eşi Alman vatandaşı olan Tarkan 2017 yılında Almanya Köln’e taşınacağını ve yaşantısını Köln’de sürdüreceğini belirtmiştir



5

Tevetoğlu trafik kazası geçirdi

Tevetoğlu trafik kazası geçirdi

Haberler.com'da yer alan habere göre; Bursa istikametinden İstanbul istikametine doğru gitmekte olan 34 TC3120 plakalı bir otomobil, Orhangazi kavşağı yakınlarında henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıktı. Yolda savrulan otomobile aynı yönde gitmekte olan ve Mega Star Tarkan Tevetoğlu'nun da akrabası olduğu belirlenen Halis Tevetoğlu (44) idaresindeki 34 EGY 179 plakalı otomobil çarptı. Kokrunç kazada Tevetoğlu yaralanırken, şoför hayatını kaybetti.



6

KİM MEŞHUR ETTİ?

KİM MEŞHUR ETTİ?

Tarkan Tevetoğlu lise sonrasında istediği üniversite bölümünü kazanamayınca İstanbul'a gitme planları yapmıştır. Ancak tam da bu sırada İstanbul Plak şirketinin sahibi Mehmet Söğütoğlu ile tanıştı ve hayatı değişti. Bu kişiyle albüm sözleşmesi imzalamasının ardından Türkiye'de kaldı.



7

Türk basını tarafından Megastar Tarkan olarak tanıtılan Tarkan'ın soyadı Tevetoğlu'dur. Ancak bu soyadı basında çok fazla yer bulmamıştır ancak yine de hayranları tarafından sıklıkla merak edilmektedir.



8

Türk Pop Müziği'nde Megastar olarak hafızalara kazınan Tarkan yurt dışında da bir hayli tanınmakta ve bilinmektedir. Dünya basını tarafından "Popun Prensi" ya da "Boğazın Prensi" olarak tanıtılmıştır.



9

Ünlü şarkıcı sosyal medya paylaşımları ile sık sık gündeme geliyor. Son şarkısı ile yine olay yarattı.



10

Geçtiğimiz günlerde yeni şarkısı 'Geççek'in klibinden ilk görüntüleri paylaşan Tarkan'ın şarkısının sözleri sosyal medyada olay oldu. Megastar'ın yeni şarkısında, "Geldiği gibi gitçek, her şeyin sonu var bu çilede bitçek, hadi yeter artık fena bunaldık, düş babam artık düş yakamızdan..." sözleri yer alıyor. Sosyal medyada söz konusu şarkı için politik bir mesaj verildiği yorumları yapıldı.



11

Hep köşeye sıkıştırmadı mı? Daha önce de sanki Sırtımızdan vurmadı mı? Bu kaçıncı darbe ilk değil ki Düştük evet ama kalkmadık mı? Biz hep hayata meydan okumadık mı? Sen ferah tut içini Biz neleri atlatmadık ki Geççek geççek elbet bu da geççek Gör bak umudun gününü gün etçek Oh oh zilleri takıp oynıycaz o zaman O çiçekten günler çok yakın inan Gitçek gitçek geldiği gibi gitçek Her şeyin sonu var, bu çile de bitçek Oh oh zilleri takıp oynıycaz o zaman O çiçekten günler çok yakın inan Dayan, çoğu gitti azı kaldı Yapma! Güze, kışa boğma yazını Yakındır sabrın zaferi Düştük evet ama kalkmadık mı? Biz hep hayata meydan okumadık mı? Sen ferah tut içini Biz neleri atlatmadık ki Geççek geççek elbet bu da geççek Gör bak umudun gününü gün etçek Oh oh zilleri takıp oynıycaz o zaman O çiçekten günler çok yakın inan Gitçek gitçek geldiği gibi gitçek Her şeyin sonu var bu çile de bitçek Oh oh zilleri takıp oynıycaz o zaman O çiçekten günler çok yakın inan Çok uzattın vallahi bıktık Bi durmadın vermedin ki aman Hadi yeter artık fena bunaldık Düş babam artık düş yakamızdan Var bir hayır her şerde dedik Oturduk bir dolu ders de çıkarttık Ama yeter artık, anladık tamam Düş babam artık düş yakamızdan Beni sorarsan Ben de iyi değilim pek Kalmadı eski neşem hiç Tadım tuzum yok pek Dar dar dar geliyor Ruhuma bedenim Har har yanıyorum Küle dönmek üzereyim Bi suyun akışındayım Bi gidiyorum tersine Bi arkadaşım ümitle Bi aram açık kaderle Lakin sabrın sonu selamettir beklerim Gün doğmadan neler doğar bilirim



12

BU AYIP HİÇBİR ZAMAN UNUTULMAYACAK

BU AYIP HİÇBİR ZAMAN UNUTULMAYACAK

Tarkan, şarkı sözleriyle tepki çeken Sezen Aksu’yu destekledi. Megastar "Sezen Aksu, Candır, canımızdır o. Son günlerde kendisine yapılan haksızlık, saygısızlık ve ayıp hiçbir zaman unutulmayacak, tarihe yazılacaktır" ifadelerini kullandı.



13

KORONAVİRÜSE YAKALANDI

KORONAVİRÜSE YAKALANDI

5.1 milyon takipçisinin bulunduğu Instagram'da bir fotoğrafını yayınlayan Tarkan, "10 gün kadar önce PCR testim pozitif çıktı. Çok dikkat etmeme rağmen yakalandım ben de bu virüse. Ama merak etmeyin, çok hafif semptomlarla atlattım ve şimdi gayet iyiyim. Aşıyla ilgili olumlu, olumsuz çok şey söyleniyor, yazılıyor, çiziliyor ve ben de neye inanacağımı şaşırıyorum bazen ama bu virüse yakalandığımda 'iyi ki aşılıyım' diye düşündüm hep. Çünkü biliyor ve görüyorum ki aşı olmayanlar çok daha ağır atlatıyor Covid'i. Aman kendinize iyi bakın, sağlıcakla kalın canlarım. Sizi seviyorum" mesajını yazdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr