06.05.2021-09:40 (Son Güncelleme:29.06.2022-09:22)


1

Gülşen Bubikoğlu kimdir?

Gülşen Bubikoğlu kimdir?

5 Aralık 1954 yılında İstanbul'da doğan sanatçı Fatih Kız Lisesi'nde eğitim gördükten sonra bir yıl süreyle lisan, mankenlik ve dans konularında dersler aldığı L.C.C. Kültür Merkezi'ne devam etti. Bubikoğlu daha sonra 1973 yılında Ses Dergisi'nce düzenlenen geleneksel artist seçmelerine katıldı. İlk elemelerden itibaren dikkatleri üzerinde toplayan bu yıldız adayı yarışmanın rakipsiz favorisi olarak göz dolduruyordu.



2

Bu yıldız adayına, ortak işletme kuran, Erler Film - Türker İnanoğlu, Arzu Film - Ertem Eğilmez, Akün Film - İrfan Ünal ilk seçmelerden sonra göz koymuşlardı. Yıldız olacağına mutlak gözüyle bakılan bu adayın, yalnız kendi işletmelerinde çalışmalarını istiyorlardı.



3

Yarışmada birinci olan yıldız adayı jüride bulunan 8 yapım şiketiyle çalışmak zorundaydı. Dolayısıyla Türker İnanoğlu Ertem Eğilmez ve İrfan Ünal, Bubikoğlu'nun sadece kendileriyle film yapmasını istedikleri için aktrisi birinci seçmediler. 1973 yılının birincisi Necla Nazır'dı ve Bubikoğlu'nun olan biten hakkında hiçbir fikri yoktu. Ancak çok kısa bir sonra aktris, Türker İnanoğlu'nun yapımcılığını üstlendiği Yaban filmiyle Yeşilçam'a merhaba diyecekti.



4

Gülşen Bubikoğlu'ndan Cüneyt Arkın paylaşımı

Gülşen Bubikoğlu'ndan Cüneyt Arkın paylaşımı

Yeşilçam'da beraber birçok filmde rol alan eski dostu Cüneyt Arkın'ın vefat haberini alan Bubikoğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımları yürekleri sızlattı.



5

Arkın'la bir fotoğraf paylaşan Bubikoğlu, "Bu sabah aldığım acı haberle göğsüme bir yumruk oturdu. CÜNEYT ARKIN I kaybetmişiz! Sinemanın en güçlü aktörü, sağlığını bedel olarak ödediği, benim en yakışıklı partnerim. Hiçbir şeye odaklanamadan oturduğum yerde kalakaldım. Ne kadar üzgünüm, anlatamam. Canım Betül ve güzel aileye başsağlığı ve sabır diliyorum. Zor kabullenilecek bir kayıp. Huzur içinde uyusun canım dostum" ifadelerini kullandı.



6

Oyunculuk kariyeri

Oyunculuk kariyeri

Bubikoğlu, 1974 yılında Türker İnanoğlu ile birlikte kimseye haber vermeden, yalnızca bir kaç aile dostu huzurunda Kemal Utku'nun evinde evlendiler.Türker İnanoğlu ile evlendikten sonra Gülşen Bubikoğlu Erler Film'in bir numaralı kadın yıldız oyuncusu oldu ve çevirdiği filmlerle güldürüye, drama, duygusal ve hareketli filmlere yatkınlığını göstererek hem seyircinin büyük beğenisini kazandı, hem de Türk sinemasının yıldızları arasında özel bir yer edindi. 28 Aralık 1977 yılında kızları Zeynep dünyaya geldi.



7

Ünlü oyuncunun paylaşımına kısa sürede binlerce yorum yağdı.



8

Uluslararası projeler içinde de yer alan sanatçı İtalyanlarla Baş Belası, Üçkağıtçılar ve Mücevher Hırsızları gibi filmlerde çalıştı. 1981'de ilki çekilen Gırgıriye filminde canlandırdığı Gülliye karakteriyle izleyici tarafından çok beğenildi. Serinin devam filmleri niteliğinde olan Gırgıriyede Şenlik Var, Gırgıriyede Cümbüş Var ve Gırgıriyede Büyük Seçim'le ise unutulmazlar arasına girdi.



9

Bubikoğlu en son 1990 yılında izleyiciyle buluştuğu Ümit Efekan'ın yönetmenliğini yaptığı Madde 438'de oynadı. Ancak 1994'te Halit Refiğ'in kamera arkasında olduğu TV dizisi Zirvedekiler'de Cüneyt Arkın'la başrolleri paylaştı. 4 yıl sonra ise yine Halit Refiğ'in projesi olan ve idealist bir öğretmen rolünde izlediğimiz Affet Hocam adlı TV dizisinde rol aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr