16.04.2022-15:18 (Son Güncelleme:10.10.2023-16:45)


1

Türkiye'nin gelmiş geçmiş en köklü ve en efsane Heavy Metal gruplarından biri olan Pentagram grubunu, özellikle rock dinleyiciler tarafından iyi bilinir.



2

Pentagram grubu 1984 yılında Bursa'da bir lise grubu olarak Grup Cenk Ünlü, Hakan Utangaç, Kaan Bozoğlu tarafından kuruluyor.



3

Ümit Yılbar'ın yaşadığı dönemlerde uzun saçlı olan bütün erkekler "kız gibi" siyah giyinenler ise "satanist" diye adlandırılıyordu. Ümit Yılbar'da o dönemde görünüşü nedeniyle kesin hükümlere maruz kalmıştır.



4

Kariyerinin en iyi noktasındayken Ümit yılbar, gruptan ayrılıp askere gitmeye karar verdi. Siirt'in Eruh ilçesi Bağgözü Jandarma Komutanlığı'na komando olarak gidiyor.



5

Ümit Yılbar'ın 17 Kasım 1993'de terhis olup evine dönmesini bekleyen annesi 25 Eylül'de oğlu Ümit Yılbar'ın acı haberini alıyor.



6

Hep yaptığı gibi Ümit Yılbar annesine gülen yüzü ile çekilmiş bir fotoğraf göndermeyi ihmal etmiyor. Ümit Yılbar'ın 17 Kasım 1993'de terhis olup evine dönmesini bekleyen annesi 25 Eylül'de oğlu Ümit Yılbar'ın acı haberini alıyor. Ümit Yılbar 25 Eylül'de teröristlerle girdiği çatışma sonrası şehit düşüyor. Ümit Yılbar'ın, ölümünden 11 gün önce eşyaları arasında bulunan bir deftere karaladığı şiiri şöyle:



7

Bilmiyordum dağların bu kadar dik olduğunu Bilmiyordum gecelerin bu kadar uzun olduğunu Bilmiyordum zamanın bu kadar yavaş geçtiğini Ama biliyordum içimdeki vatan sevgisini Biliyordum içimdeki aşkı. Kanımı istersin toprağım Yoksa cesedimi mi Yeter ki sen susa Suyun olurum senin Tasmasından bağlanmış çılgın köpek gibiyim Salıvermiyorlar ki gideyim Bilmiyorlar mı ki ben Türk evladıyım Bırakın ben ölmeye gideyim Ben koymuşum bu yola baş İsterse düşsün kafama taş Vazgeçmem bu yoldan arkadaş Gelsin yedi düvel ezerim hepsini



8

Ümit Yılbar 14.05.1993 Bağgöze/SİİRT 26 yaşında, hayatının en güzel çağında olan bu "uzun saçlı" ve "asi" adam, içinde taşıdığı ve belki de tam istediği gibi vatan aşkıyla, vatan uğruna şehit düştü.



9

Bizler için, vatan için canını veren tüm şehitlerimizi saygı ile anıyoruz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR