Türkiye’nin en büyük siber saldırısı: Milyonlarca insanın bilgileri çalınmış olabilir

Bazı bilgisayar korsanları tarafından kişisel bilgilerin sızdırıldığı iddiası ortalığı karıştırdı. İddiaya göre gerçekleşen bu siber saldırı Türkiye’nin en büyük siber saldırı olabilir. İşte iddianın detayları...

26.09.2022-09:53 - (Son Güncelleme: 26.09.2022-14:53) Türkiye’nin en büyük siber saldırısı: Milyonlarca insanın bilgileri çalınmış olabilir

Türkiye’nin şu ana kadar gerçekleşmiş en büyük siber saldırısının yaşandığı iddiası sosyal medyayı karıştırdı. İddialara göre bir grup hacker, bir dizi firma ve kurumundan Türkiye'deki hemen herkesin telefon numarası ve açık adres bilgilerine ulaştı. Teknoloji editörleri Mesut Çevik ve Recep Baltaş'ın ulaştığı bilgilere göre ise  aktörler, şarkıcılar, futbolcular, siyasi şahsiyetler gibi pek çok ünlü isim de dahil olmak üzere her Türk vatandaşının kişisel bilgileri ele geçirilmiş olabilir.

Milyonlarca insanın bilgileri çalınmış olabilir

Baltaş ve Çevik’in elde ettiği bilgilere göre hackerların elinde Türkiye'deki herkesin güncel telefon numaraları, açık adresleri gibi kişisel bilgiler bulunuyor. Ayrıca Mesut Çevik'e ulaşan Hacker'ın paylaştığı veriler içinde Türkiye'nin önde gelen iş insanlarının bilgisi yer alıyor. Hacker, bu bilgilerin WhatsApp görüntüleri olduğunu da iddia ediyor. Paylaşılan bilgilerdeki WhatsApp profillerinin fotoğrafları tutmuyor ancak bu veriler doğruysa geçmiş zamana ait olduğu düşünülüyor.

Türkiye siber saldırı

Kişisel bilgilerle neler yapacaklar?

Açık adres bilgileri dahil olmak üzere Türkiye'deki herkesin kişisel bilgilerinin ellerinde olduğunu iddia eden saldırgan hackerlar, Mesut Çevik'in paylaşımına göre kendisine WhatsApp üzerinden ulaşarak "malum sitenin" verilerinin ellerinde olduğunu ve bu verileri yayacakları iddiasında bulundu. Çevik, Twitter'dan yaptığı paylaşımda bir oto kiralama şirketinin veri sızıntısı sonucu mağdur olanların kendisine ulaşmaya başladığını da açıkladı.

Özel bilgileri de ele geçirdiler

Recep Baltaş’ın iddiasına göre saldırganlar Türkiye'nin en büyük petrol şirketlerinden birine ait hassas dosyalara ve e-posta içeriklerine de sahip durumda. Ayrıca müstehcen fotoğraflarla birlikte yüzlerce farklı Türk'ün özel WhatsApp mesajları da ellerinde olabilir. Hackerların ayrıca bazı Türk siber güvenlik şirketlerinin kullandığı pentest raporlarına da erişebildiğinden şüpheleniliyor.

Önde gelen site ve kurumların bilgileri de ellerinde 

Webtekno’ya konu ile ilgili bir açıklama yapan Mesut Çevik, hackerların sadece tek bir siteyi hedef almadığını, pek çok site ve kurumun adının geçtiğinin bilgisini belirtti. Ayrıca Çevik, kendisine ulaşan bilgileri emniyet ekipleriyle paylaştığını söyledi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal