Türkiye’nin 3’te 2’si kullanıyor: E-Devlet kullanıcı sayısı 60 milyonu aştı

Türkiye’nin dijital sistemi E-Devlet’i kullananların sayısı her geçen gün artıyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, E-Devlet’teki kullanıcı sayısının 60 milyonu aştığını söyledi.

11.08.2022-09:57 - (Son Güncelleme: 11.08.2022-09:57) Türkiye’nin 3’te 2’si kullanıyor: E-Devlet kullanıcı sayısı 60 milyonu aştı

Bir çok resmi işlemi online ortama taşıyarak vatandaşların daha kolay işlem yapmasını sağlayan E-Devlet sistemini kullananların sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle koronavirüs salgınının ilk dönemlerinde online işlemlere olan talepleri karşılamayı başaran E-Devlet’in kullanıcı sayısın önemli ölçüde arttı. E-Devlet’i kullananların sayısının her geçen gün arttığını söyleyen Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, sistemde 886 kurumun hizmet verdiğini kaydetti. 

Türkiye’nin 3’te 2’si kullanıyor

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, salgın döneminden bu yana E-Devlet’i kullanan kişi sayısının hızla arttığını kaydederek, ‘’Salgın dönemiyle e-Devlet Kapısı'nın önemi de arttı. e-Devlet Kapısı, sadece salgın gibi olağanüstü zamanlarda işleri kolaylaştırmakla kalmadı, aynı zamanda vatandaşlarımızın zamandan da tasarruf etmelerini sağladı. e-Devlet Kapısı sağladığı kolaylıklar ve tasarruflar sayesinde Dijital Türkiye yolunda atılan en büyük adım olduğunu her geçen gün ispatlamaya devam ediyor." dedi.

E-Devlet kullanıcı sayısı

886 kurum hizmet veriyor

Vatandaşların koronavirüs salgınının etkili olduğu dönemde evlerinden çıkmadan pek çok işlemini E-Devlet üzerinden kolayca gerçekleştirdiklerini söyleyen Koç, ‘’Bugün itibarıyla kullanıcı sayısı 60 milyonu geçen e-Devlet Kapısı çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor." diye konuştu.

Bütünleşik hizmet anlayışı gayretindeyiz

E-Devlet sisteminde bütünleşik hizmet anlayışını benimsemeye çalıştıklarını söyleye Ali Taha Koç, ‘’Araçlarım, Çalışma Hayatım, İkametgahım gibi bütünleşik hizmetlerle vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırıyoruz. Bütünleşik hizmetlerimiz vatandaşlarımız tarafından yoğun bir şekilde kullanılıyor. 2020 yılında açılan Araçlarım bütünleşik hizmeti bugüne kadar 310 milyondan fazla kullanıldı."

Koç, Avrupa Komisyonu’nun 2022 yılı e-Devlet Kıyaslama Raporu'nda da bütünleşik hizmetlerinden "İkametgahım" ve "Araçlarım" hizmetlerinin iyi uygulama örnekleri arasında sayıldığına işaret etti ve E-Devlet’in kullanım memnuniyetinin yüksek olması için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal