Bakan Muş açıkladı: Dünyayı etkileyen çip krizi için Türkiye’den kritik hamle

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Çin Tayvan gerginliğinin yeni bir çip krizine sebep olup olmayacağı konusunda önemli bir açıllama yaptı. Bakan Muş, ‘’Bununla ilgili bizim de yatırımlarımız var. Ankara'da belli bir yer bunun için ayrılmış durumda” diye konuştu. Detaylar haberimizde...

11.08.2022-10:43 - (Son Güncelleme: 11.08.2022-10:43)

Son olarak koronavirüs salgınının başladığı 2020 yılında ortaya çıkan çip krizi, dünya genelinde teknolojik araçların üretimi konusunda ciddi sıkıntıların ortaya çıkmasına sebep olmuştu. Bu kez ise Çin Tayvan gerginliğinin yeni bir çip krizine neden olabileceğinden endişe ediliyor. Pek çok bilgisayar, ev aleti, akıllı telefon ve diğer teknolojik araçların üretildiği Tayvan’ın Çin ile olası bir savaşa girmesi halinde dünyadaki çip krizi bir öncekinden daha ciddi olabilir. 

Dünyayı etkileyen çip krizi için Türkiye’den kritik hamle

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, dünyada yaşanan çip krizi konusunda önemli bir açıklama yaptı. 

Çip krizi

Çip üretimi konusunda gerekli adımları attıklarını söyleyen Bakan Muş, ‘’Çipteki üretim yavaşladığı zaman elektronik cihazların ve otomobillerin üretimini yavaşlatıyor. Tabi bu telefon ve bilgisayarlara kadar kullanılabilen bir ürün. Burada Tayvan çok önemli bir üretici. Bununla ilgili bizim de yatırımlarımız var. Hatta Ankara'da belli bir yer bunun için ayrılmış durumda. Şu an bu yatırımla alakalı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın çalışması söz konusu. Burada Türkiye yatırım yapmak istiyor. Türkiye burada yatırımları da ağırlamak istiyor. Türkiye bu işin içine girmek istiyor. Girmemizin gerektiğini düşünüyorum. Çünkü sürekli taşıma suyuyla değirmen dönmez. Bunun çok farklı seviyeleri var. Bütün seviyeleri yürütmeseniz de bazı seviyeleri yürütmeniz gerekiyor. Gelecek artık daha da teknolojikleşecek ve dijitalleşecek. Tabi dijitalleşecek her alanda bu çipe ihtiyaç olacak. Buna olan talep artacak. Bu anlamda biz Türkiye olarak üretici güç olmak istiyoruz. En önemli ihtiyacımız su. Çipte su çok kullanılıyor. Çipin kullanılması için suya ihtiyaç var. Bununla ilgili bir hazırlığımız var." ifadelerine yer verdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal