Türkiye'den bir lise, Avrupa'da İHA eğitimi verecek!

Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, Uluslararası İHA Üretimi ve Pilotaj Eğitimi konusunda protokoller imzalayarak Azerbaycan’dan sonra ve Romanya’da da eğitim vereceği açıklandı.

22.04.2022-16:46 - (Son Güncelleme: 22.04.2022-16:52)

Sivas'ta başarıları ile isminden gururla söz ettiren Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2020 Teknofest İnsansız Hava Araçları Yarışması Türkiye 1.liği, 2021 Teknofest İnsansız Hava Araçları Yarışması Türkiye 3.lüğü başarılarını kazandı. Bu başarılarla dikkatleri toplayan lise çalışmalarını uluslararası arenaya da yükseltti. Okul uyarınca Uluslararası Nuri Demirağ İnsansız Hava Araçları Yapımı ve Pilotaj Eğitimi projesi hayata geçirildi. Bu projeyle beraber yurt dışına açılan lise ilk önce Azerbaycan'da İHA üretimi ve pilotaj eğitimi verdi. Ardından son imzalanan protokolle beraber bir Avrupa ülkesi olan Romanya’da da eğitim vereceği belirtildi. 

Türkiye'den bir lise, Avrupa'da İHA eğitimi verecek!

İki ülke ile eğitim protokolü imzalandı

Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, söz konusu başarılardan dolayı mutlu olduğunu aktararak, “Bizim Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz özellikle drone üzerine 2 ülkeye yurt dışı ziyaretlerini yaptı. Eğitimler verme düzeyinde protokollerimiz var. Bu gurur verici, özellikle son dönemlerde insansız hava araçları, drone eğitimi ve gelişen teknolojiye yönelik çalışmaların okullarımızda olması güzel. Zaten bizimde amacımız öğrencilerimizi hayata hazırlarken proje temelli onların deneyimlerini bilgilerini becerilerini arttıracak şekilde yetişmeleri. Bu anlamda çok kıymeti bir çalışma.” dedi.

Amacımız uluslararası meslek lisesi olmak

İHA ile alakalı uluslararası projelerde çalışan İngilizce öğretmeni Emre Yüksel, “Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin Teknofest 2020- 2021 katılımları ve aldıkları başarılar neticesinde burada son model atölye kurulumu yaptık. Burayı ARGE merkezi olarak adlandırdık. Bu ARGE merkezimizin çalışmalarını ulusal değil daha uluslararası, diğer ülkelerle birlikte paylaşabileceğimiz bir hale getirmek için bir proje geliştirdik. Bu projemizin adı ‘Uluslararası Nuri Demirağ İnsansız Hava Araçları Yapımı ve Pilotaj Eğitimi'. Azerbaycan ve Romanya'dan misafirler ağırladık. Misafirlerimizle İHA eğitimi yaptık. Bunun akabinde ilk olarak Azerbaycan'a giderek, orada yaklaşık 10'a yakın okulda eğitimimizle ilgili tanıtım faaliyetlerimizi gerçekleştirdik. Geçtiğimiz haftada Romanya'ya gittik. Orada da Bükreş başta olmak üzere çeşitli illerde yaklaşık 10 tane okulu ziyaret ederek bu okullarda İHA eğitimiyle ilgili çalışmaları gerçekleştirdik. Amacımız Uluslararası bir meslek lisesi haline gelmektir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye'den bir lise, Avrupa'da İHA eğitimi verecek!

2 yeni proje üzerinde çalışılıyor

Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi olan Alperen Köşe, Tekonofest 2022'ye serbest kategoride olmak üzere 2 yeni projeyle katılım sağlayacaklarını aktararak, “Teknofest'te liseler arası İHA yarışmasına katıldık. 2020'de birincilik, 2021'de üçüncülük derecesini elde ettik. Bu derecelerin ardından valilik ve belediyemizden aldığımız desteklerle bu atölyemizi kurduk. Bu atölyede yeni projeler üretiyoruz. Şuanda iki yeni projemiz var. Bu sene teknofeste 2022'de serbest kategoride görev alacak projelerimiz. 2 ekibimiz var şuanda bu alanda proje çıkarmaya uğraşıyor. İleride kendimi bu alanda iyi bir yerde görüyorum. Üniversitede olsun, ileride ki hayatımda olsun bu alanda ilerleyeceğim.” ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal