Maltepe'de müteahhidin satılık ev oyunu! 30 yıllık evlerinden etti

Maltepe'de bir müteahhidin satılık olan daireleri farklı kişilere satmasının ardından 30 yıllık ev sahipleri, dairelerinden oldu. İşte haberin detayları...

22.04.2022-16:13 - (Son Güncelleme: 22.04.2022-16:44)

Kiraya çıkmak zorunda kaldıklarını belirten eski daire sahipleri yaşanan bu duruma tepki göstererek peşin parayla aldıkları evlerinin geri verilmesini istedi. Maltepe'de iddiaya göre, bir müteahhidin, 30 yıl önce inşasını tamamlamış olduğu dairelerini çok sayıda kişiye sattığı ortaya çıktı. Yıllar sonra ortaya çıkan toprak sahibi varislerinin de dava açmasının ardından satın aldıkları evden çıkmak zorunda kalan ev sahipleri duruma fazlasıyla tepki gösterdi. Peşin parayla satın almış oldukları evden çıkarıldıklarını iddia eden binanın sakinleri, toprak tapularının da iptal edildiğini söylediler. Toprak sahibinin varisleriyle anlaşma yapmak istediklerini vurgulayan eski daire sahipleri, karşı taraftan 'binayı yıktırıp karşısında oturup kahve içeceğim' cevabıyla karşı karşıya kaldı. 


Müteahhit, toprak sahibine 3 daire verdi

Yaşanmış olan bu olayda müteahhidin daireleri birden fazla kişiye sattığını iddia eden bina sakinlerinden biri olan Seda Çubukçu, ''Bu binadan daireleri satın aldığımız zamanda evlerimizin müteahhit tarafından 2. şahıslara da satıldığını öğrendik. O dönemde mağdur edilen kişilerin paralarını kendi cebimizden ödedik. Yeter ki evimizden olmayalım dedik. Bizler sorunun hallolduğunu düşünürken müteahhidin, toprak sahibine de 3 daire verdiğini öğrenmiş olduk. Uzun yıllar sonra toprak sahibinin varisleri bize yönelik dava açtı. Karşı tarafla konuyu çözüme kavuşturmak çok istedik, fakat olumlu geri dönüş alamadık. Son görüşmemizde ise bize 'binayı yıktırıp karşısına geçip kahve içeceğim' dedi. Bu aşamanın sonrasında biz dairelerimizi kaybetmiş olduk. 30 yılın sonunda hepimiz kirada oturmaya başladık. Yılların birikimi bir anda yok oldu. Yaşanan olay sonrasında hepimiz mağdur olduk. Yetkililerin konuya yönelik çözüm getirmesini istiyoruz'' şeklinde konuştu. 

Geçmişteki kira ücretlerini de istiyorlar

Olayın ardından toprak tapularının geçersiz duruma düştüğünü vurgulayan Seda Çubukçu, ''30 yıl boyunca mahkemelere ve avukatlara ödediğimiz paralar iki ev parasını neredeyse geçti. Ayrı olacak karşı taraf, bizden geçmişe dönük 10 yıllık kira bedeli de talep ediyor. Şu an onun sonuçlanmasını beklemekteyiz. Bir de bu sebep yüzünden para ödeyeceğiz'' diye konuştu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal