Bayraktar TB2 Fransız basınında da manşetlerde yer aldı

Ülkemizde geliştirilen Bayraktar TB2, Avrupa ülkelerinin dikkatini çekmeye devam ediyor. Fransa’da yayınlanan ekonomi dergisi, Bayraktar TB2’nin düşük bütçeli olmasına rağmen üstün performansından övgü dolu başlıklarla bahsetti.

17.04.2022-11:44 - (Son Güncelleme: 17.04.2022-11:44)

Gösterdiği başarı ile dikkatleri üzerine çeken Bayraktar TB2, dünya basının ilgi odağı olmaya devam ediyor. Fransa’da haftalık olarak yayınlanan ekonomi dergisinde geniş yer verilen Bayraktar TB2’nin başarılarından söz edilirken, Fransız ordusunun benzerlerini üretmek için Bayraktar’dan örnek alındığı belirtildi.

Bayraktar TB2’ye ilgi giderek artıyor

Fransa’da haftalık olarak yayınlanan ekonomi dergisi Challenges'in bu haftaki sayısında, Bayraktar TB2’ye yer verildi. Bayraktar hakkında, hem düşük bütçeli olması hem de sağladığı başarı belirtildi ve Fransız ordusunun benzerlerini üretmek için çalışmalara başladığı belirtildi. 

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; SİHA’lar hakkında rapor düzenlendiği ve düzenlenen raporda az sayıdaki üst düzey askeri ekipmana sahip Fransız ordusunun, ülkenin gelecekte yüksek yoğunluklu çatışmalarla karşılaşması durumunda, SiHA'lara ihtiyaç duyacağına yer verildi. Raporun devamında ise Fransız ordusunun insansız hava araçları üretme konusunda yeterli donanıma sahip olmadığı da yer aldı. 

Bayraktar TB-2

Adına marş yazılan Türk yapımı SİHA

Haberin detayında ise dünyanın gündeminde olan Rusya – Ukrayna savaşında Bayraktar TB2’nin büyük rol oynadığı, Ukrayna ordusunun satın aldığı 20 kadar TB2 ile Rus ordusuna büyük zayiat verdiği kaydedildi. Ayrıca Ukrayna’nın Bayraktar TB2’lerle Rusların hava savunma sistemini ve iki komuta merkezini imha ettikleri, Ukrayna ordusunun Bayraktar’a özel marş yazıp seslendirdiği belirtildi. Bayraktar TB2'lerin 4 lazer güdümlü füze başlığı taşıyabildiği, dayanıklı ve kısa pistlerden bile kolayca havalandığı, Dağlık Karabağ çatışmasında da belirleyici rol oynadığı ifade edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal