WhatsApp alternatifi en çok kullanılan mesajlaşma uygulamaları

Milyonlarca insanın kullandığı mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp artık hayatımızın her alanında kullanılmaktadır. Verileri korumak için şifreleme yönteminde oldukça başarılı olan WhatsApp'ın son dönemlerde gizlilik ihlalleri yaşadığından dolayı kullanıcılar WhatsApp yerine kullanılabilecek WhatsApp alternatifi uygulamaları araştırmaya başladı. Peki WhatsApp alternatifi kullanılabilecek mesajlaşma uygulamaları nelerdir? detaylar haberimizde yer almaktadır.

17.04.2022-03:02 - (Son Güncelleme: 17.04.2022-03:02) WhatsApp alternatifi en çok kullanılan mesajlaşma uygulamaları

Milyonlarca insanın kullandığı mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp artık hayatımızın her alanında kullanılmaktadır. WhatsApp Verileri korumak için geliştirdiği uçtan uca şifreleme yönteminde (256-bit AES)oldukça başarılı olmuştur. Fakat WhatsApp'ın son dönemlerde yaptığı gizlilik ihlallerinden dolayı kullanıcılar WhatsApp yerine kullanılabilecek WhatsApp alternatifi uygulamaları araştırmaya başladı. Uçtan uca şifreleme sistemi 2001 yılında ABD Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü tarafından kurulmuştur. AES (Gelişmiş Şifreleme Standardı) bilgileri 256 bit düzeyinde ki bir anahtarla koruyarak kimseyle paylaşmaz ve bu şifre kolay kolay kırılamaz.

WhatsApp alternatifi mesajlaşma uygulamaları

WhatsApp alternatifi mesajlaşma uygulamaları

- Signal

Signal uygulaması, WhatsApp alternatifi arasında yer alan en güvenilir mesajlaşma uygulamasıdır. Signal'de ayılan metinler, sesler ve grup sohbetleri uçtan uca şifrelenir. Ayrıca uygulamada medya ve ek paylaşımlar da yapılabilir.

- Threema

Bazı benzesiz gizlilik çözümlemeleri bulunan açık kaynaklı bir mesajlaşma uygulaması olan Threema verilerini şifrelemek amacıyla NaCı şifreleme işlevini kullanmaktadır. Threema'nın ses, resim, video ve metin şifrelemeyle beraber QR "arkadaş ekleme" işlevi de bulunmaktadır.

- Wire

Wire uygulaması mesajları, dosyaları, videoları ve konferans aramalarını uçtan uca şifreleyen açık kaynaklı bir uygulamadır. Wire uygulamasında Video konferans aracılığıyla işletmeler için güvenli işbirliği ve Wire'ı bir şirketin kendi veri merkezlerinde çalıştırma yeteneği gibi kurumsal düzeyde işlevleri vardır.

- Wickr Me

Gizlilik odaklı, yapılandırılabilen, kendi kendin, imha eden mesajları destekleyen, gizliliği arttırmak amacıyla medyayı konum ve mesajlaşma süreleri gibi meta verilerinden çıkaran Wickr Me uygulaması kullanıcılarına kısa şifreli video mesajları dizileri aracılığıyla birbirlerinin kimliğini kontrol etmelerini sağlayan bir doğrulama sistemi sunmaktadır. Şirketin uygulamasında güvenlik açığını bulacak kişilere 100 bin Dolar para ödülü verdiği bir ödül programı da bulunmaktadır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal