Türkiye'den Azerbaycan'a 4 Tır Dolusu İnsani Yardım

Türk Kızılay, Karabağ bölgesindeki çatışmalardan etkilenen insanların ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için 4 TIR insani yardım malzemesi gönderdi.

09.10.2020-14:34 - (Son Güncelleme: 09.10.2020-14:16) Türkiye'den Azerbaycan'a 4 Tır Dolusu İnsani Yardım

Azerbaycan Kızılayı'nın Karabağ bölgesindeki çatışmalarda mağdur olan insanların temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için yaptığı çağrı üzerine Türk Kızılay, 250 çadır, 3 bin battaniye, 288 adet mutfak seti ve 500 yataktan oluşan 4 tır dolusu insani yardım malzemesi hazırladı. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kırık'ın katılımıyla gerçekleşen törende malzemeler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Ankara'dan yola çıktı. Yardımların pazar günü ulaştırılması bekleniyor.

"YANLARINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Dr. Kerem Kınık, Azerbaycan Kızılayı'ndan gelen talep üzerine yardım tırlarının hazırlandığını belirtti. Kızılay cemiyeti ile görüşmede pandemiyle oluşabilecek nüfus hareketlerine hazır olmak için yardım talep edildiğini kaydeden Kınık, "Talepleri doğrultusunda 250 adet çadır, 288 adet mutfak seti, 500 yatak,3 bin battaniye toplam 1.2 milyon liralık insani yardım. Geçen sene sonunda Dağlık Karabağ, bölgesine yaptığımız ziyaretlerde tespitlerimizi yapmıştık. Türk Kızılay olarak her türlü insani krizde yanlarında olduk, olmaya devam edeceğiz." dedi.

"ELİMİZDEKİ İMKANLARI SEFERBER EDECEĞİZ"

Kınık, çatışmaların bir an önce sonlanarak bölgede yeniden Azerbaycan bayrağının dalgalanması ve sivillerin bu süreçten zarar görmemesi temennisinde bulunarak "Bu konvoy ilk konvoyumuz ama bundan sonra ihtiyaç olması durumunda elimizdeki imkanları seferber edeceğiz. Azerbaycan güçlüdür toplumu dayanışmayı bilir. Gıda yardımı talebinde bulunmadılar şuan için" diye konuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal