Türkiye'de Kanserli Hasta Sayısı

Kanser en çok yayılma gösteren ve insanlar için kabus olarak kabul edilen bir hastalık. Bunu farklı birçok nedeni var. Genetik olabileceği gibi kötü yaşam tarzından kaynaklı olarak da ortaya çıkabiliyor. İşte, Türkiye'de kanserli hasta sayısı rakamları...

07.07.2020-16:29 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-16:28) Türkiye'de Kanserli Hasta Sayısı

Eskiye göre tedavisi daha kolay. Özellikle erken teşhis bu noktada çok büyük bir öneme sahip. Türkiye'de kanserli hasta sayısı konusunda bir artış var. Bunun ayrıntılarına haberimizde yer verdik.

Kanser Nedir?

İnsan vücudunun temel yapı taşı olarak kabul edilen hücrelerin hem çok hızlı hem de düzensiz bir biçimde çoğalmasına kanser ardı verilir. İnsan vücudunun her yerinde görülmesi söz konusudur. Nedenleri değişir. Farklı evreleri vardır. Genellikle bunların dört sayısıdır. Son yıllarda oldukça başarılı olarak kabul edilen birden çok tedavisi vardır. Bu sayede ömrün uzamış olduğunu görmekteyiz.

Kanser Neden Olur?

Kanser nedenleri içinde ilk sırada her daim sigara kullanımı gelir. Özellikle çok yoğun bir biçimdeki alkol tüketimi de kanserin nedenleri içinde dikkat çeker. Bunun yanı sıra son yıllarda radyasyon yayan birçok teknolojik cihazın kullanımı da bu hastalığı tetiklemiştir.

Tüm bunlara ek olarak uzun süreli bir biçimde güneş ışığına maruz kalma, hava kirliliği, GDO içeren ürünler, kimyasal maddeler, kötü beslenme de bu hastalığın en çok karşımıza çıkan nedenleri içinde bulunuyor.

Türkiye'deki Kanser İstatistikleri Nasıl?

Türkiye'de kanserli hasta sayısı konusunda açıklanmış olan en son istatistiki verilere baktığımız zaman ülkemizde her sene 160 bin kişi kanser tanısı alıyor.

Türkiye'de kanserli hastaların istatistikleri içinde dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise yıllık ölüm konusunda. Çünkü yine geçtiğimiz yıl kanser kaynaklı olarak 92 bin kişi hayatını kaybetti.
Genel olarak gerçekleşmiş olan ölümlerin yaklaşık yüzde 20'lik kısmının kanser kaynaklı olduğunu hemen ifade etmek lazım. Bundan dolayı ortada son derece ciddi bir sağlık durumu söz konusu.
Türkiye'de en çok görülen kanser türleri ise kadınlara ve erkeklere göre farklılık gösteriyor.

Kadınlarda en fazla karşımıza çıkan meme kanseri. Bu durumun dünya genelinde de aynı olduğunu görmekteyiz.

Bunun yanı sıra en çok görülen ikinci kanser türü ise tiroid oldu.

Ardından kolon, rahim ağzı ve son olarak akciğer kanseri geliyor.

Kanserin Tedavisi Var mı?

Türkiye'de kanserli hasta sayısı artarken aynı zamanda buna karşı uygulanan tedavi yöntemleri de çoğaldı. Ülkemizin genel olarak bu konuda son derece başarılı olduğunu hemen ifade etmek lazım. Elbette bu konuda erken teşhis çok büyük bir öneme sahip. Cerrahi müdahale en çok karşımıza çıkan tedavi yöntemlerinin içinde. Duruma göre kemoterapi alımı da söz konusu. İlaç tedavisini unutmamak gerekiyor. Hastadan hastaya değişen bir süreç mevcut. Erken bir teşhis olduğu zaman kurtulma şansı çok daha yüksek oluyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal