Türkiye tahılda öncü rol oynamaya devam ediyor: Guterres’ten Türkiye’ye teşekkür! Çabalar hayat kurtarıyor

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Zeyport Limanı’nda yaptığı incelemeler sonrasında yaptığı açıklamada Türkiye’ye teşekkür etti. Guterres yapılan adımları ‘’Çabalar hayat kurtarıyor’’ sözleriyle övdü.

21.08.2022-10:19 - (Son Güncelleme: 21.08.2022-12:29) Türkiye tahılda öncü rol oynamaya devam ediyor: Guterres’ten Türkiye’ye teşekkür! Çabalar hayat kurtarıyor

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Türkiye’nin öncülük ettiği tahıl sevkıyatı için kurulmuş olan İstanbul Müşterek Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Sonrasında Zeyport Limanı’ndaki tahıl gemisinde incelemelerde bulunan Guterres, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ortak bir basın toplantısı düzenledi. Guterres Türkiye’nin konu hakkındaki çabalarını överek, ‘’Bu anlaşmayla dünyaya neler yapabileceğimizi gösterdik. Sizin kritik hayat kurtaran çabanızı sürdürmenizi istiyorum" diye konuştu.

Türkiye hayat kurtarma çabalarını sürdürmeli

Toplantıda açıklamalarda bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, ‘’Tahıldaki öncü rolünüz için teşekkür ederim. Neyi başarabileceğimizi gösterdiler. Çok daha büyük ve uzun bir sürecin başındayız. Bu anlaşmayla dünyaya neler yapabileceğimizi gösterdik. Sizin kritik hayat kurtaran çabanızı sürdürmenizi istiyorum. BM'nin arkanızda olduğunu unutmayın." diye konuştu. 

Tahıl sevkiyatı

Şu ana kadar yarım tondan fazla tahıl sevkiyatı yapıldı

BM Genel Sekreteri Guterres ile basın toplantısı düzenleyen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ‘’Şu ana kadar Ukrayna limanlarından 656 bin 349 ton tahıl sevkiyatı gerçekleştirilmiştir ve bu rakamın giderek artacağını değerlendiriyoruz" dedi. Akar, "Bu bağlamda Türkiye Putin ve Zelenski ile görüşerek bir inisiyatif almıştır. Bugüne kadar 52 gemi tahıl sevkiyatı için seyre çıktı. Bu çalışmaların barışa giden önemli giden bir yol olması dileğiyle teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal