Türkiye, Rus Aşısı CoviVac'ın Üretimi İçin Anlaşma Yaptı

Salgınla mücadelede en etkili yöntem olarak kullanılan koronavirüs aşısında Sputnik V’nin ardından, yeni bir Rus aşısı da ülkemizde üretilecek.

27.05.2021-09:51 - (Son Güncelleme: 27.05.2021-10:06) Türkiye, Rus Aşısı CoviVac'ın Üretimi İçin Anlaşma Yaptı

Türkiye, daha önce Rusya’nın tescilli aşısı Sputnik V’yi üreteceklerini duyurmuştu. Koronavirüs aşısıyla ilgili yeni yapılan açıklamada, yeni bir Rus aşısının Türkiye’de üretileceği belirtildi. 

COVIVAC AŞISIDA TÜRKİYE'DE ÜRETİLECEK

Son olarak Turk İlaç, Rusya'da inaktif yöntemle geliştirilen CoviVac isimli Kovid-19 aşısının üretimi, için gerekli prosedürlerin tamamlandığını ve imzaların atıldığı belirtti.

Şirketten KAP'a yapılan açıklamaya göre, anlaşma, Uluslararası Gelişmiş Sistemler Araştırma Enstitüsü ile birlikte gerçekleştirildi.

YENİ AŞININ ÜRETİM AÇIKLAMASI

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada şunlar yer alıyor;

‘Rusya Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılarak halkın kullanımına sunulan CoviVac isimli inaktif Kovid-19 aşısı için Rusya'da yapılan görüşmeler neticesinde; International Research Institute For Advance Systems (IRIAS) ile aşının Türkiye'de üretilmesi, ruhsatlandırılması ve dağıtımı için yapılacak olan final anlaşmanın temel esaslarını içeren mutabakat anlaşması imzalanmıştır.’


RUS AŞILARIYLA İLGİLİ DİĞER GİRİŞİMLER

Rusya, Chumakov Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen aşının ülke içinde kullanımı için şubatta başlamasını hedeflemişti, ancak mart ayında üretime başlamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal