Türkiye ile Rusya bu hafta bir araya gelecek: Doğal gaz merkezi Trakya’da kurulacak

Trakya’da kurulması planlanan doğal gaz merkezi için çalışmalarını sürdüren Türkiye’de BOTAŞ, Rus enerji şirketi Gazprom ile bu hafta St. Petersburg’da bir görüşme gerçekleştirecek. İşte detaylar…

19.01.2024-09:14 - (Son Güncelleme: 19.01.2024-17:32)

Türkiye’nin Avrupa’nın enerji üssü olması için bu hafta kritik bir görüşme yapılacak. Alınan bilgilere göre BOTAŞ’ın oluşturduğu bir heyet Rusya’nın en büyük enerji şirketi Gazprom ile bu hafta St. Petersburg kentinde bir araya gelecek.

Kritik ziyaret bu hafta

Sabah’ın haberine göre; Kasım 2023'te gerçekleşen 18. Türk-Rus Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Toplantısı kapsamında, Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak ve Türkiye'nin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın görüşmeleri sonucunda planlanan teknik ziyaret, bu hafta içinde gerçekleşecek. Novak, görüşmede Rus ve Türk şirketleri arasında gaz merkezi konusunda yakın işbirliğinin bulunduğunu belirtti ve Türk heyetinin St. Petersburg'u ziyaret etme planlarından bahsetti. Projeye ilişkin detaylı anlaşmaların da yakın gelecekte sağlanması bekleniyor.

Enerji merkezi

Erdoğan-Putin zirvesinde ikmal merkezi de gündeme gelmişti

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Bakanı Vladimir Putin’in görüşmesinde ‘’Türkiye’de büyük bir ikmal merkezi kurabiliriz’’ sözleri gündem olmuştu. Türkiye, Putin’den gelen bu öneriye oldukça sıcak bakıyor. 

Trakya enerji üssü haline gelecek

Türkiye, Yüzer LNG Depolama ve Yeniden Gazlaştırma Üniteleri (FSRU), doğalgaz depoları ve gaz borsası gibi büyük yatırımlarla doğalgaz sektöründe merkezi bir ülke olma hedefine önemli adımlar attı. Trakya'da planlanan doğalgaz merkezi projesi, Türkiye'yi Avrupa'nın en büyük gaz tedarikçisi konumuna taşıyacak nitelikte bir hamle olarak öne çıkıyor.

Enerji merkezi

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal