ABD'li yatırım bankası rakam verdi: Enflasyon daha hızlı düşebilir

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, Türkiye'de enflasyonun beklenenden daha hızlı gerileyebileceği öngörüsünde bulundu. İşte detaylar...

18.01.2024-23:37 - (Son Güncelleme: 18.01.2024-23:37)

Moody’s’in geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin kredi notunu durağandan pozitife çevrilmesi ve 17 bankaya da pozitif not verilmesi sonrası ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs, Türkiye’deki Enflasyon beklentisi hakkında çarpıcı bir öngörüde bulundu.

Yüzde 30’a kadar inebilir

Goldman Sachs'ın Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika ekonomi analistlerinin yayımladığı raporda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının politikasına göre enflasyonun beklenenden daha hızlı gerileyebileceği vurgulandı. Raporda, enflasyonun yüzde 42,6 olan öngörülere kıyasla yıl sonunda yüzde 30 seviyelerine kadar inebileceği aktarıldı.

Merkez Bankası

Politika faizi yıl ortasına kadar değişebilir

Raporda, enflasyonun, piyasaların fiyatladığından daha hızlı gerilemesiyle Bankanın politika faizini yıl ortasında indirmeye başlayabileceği, bunu da TL üzerinde baskı oluşmadan yapabileceği kaydedilirken “Enflasyonun beklentilerden daha hızlı gerilemesinin mutlaka büyük bir negatif çıktı açığı gerektirmeyeceği' yönündeki görüşümüz dikkate alındığında para politikasındaki erken gevşeme riski piyasaların fiyatlamasından daha düşük" değerlendirmesi de raporda yer aldı.

(AA)

Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal