Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı: Kur 5.40'ın Altına Düşmemeli

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, kurdaki hareketliliğin ihracatların aleyhine olduğun altını çizerek, "Kurun 5.40'ın altına düşmesi ciddi bir sorun yaratır.'' dedi.

17.11.2018-16:47 - (Son Güncelleme: 17.11.2018-16:43) Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı: Kur 5.40'ın Altına Düşmemeli

Türkiye Tasarım Haftası öncesinde gazetecilerle bir araya gelen Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, kurdaki hareketliliğin ihracatların aleyhine olduğun altını çizerek, "Kurun 5.40'ın altına düşmesi ciddi bir sorun yaratır. Bizim şirketlerimiz yüksek kârlılıkla çalışmıyor, bir eli yağda bir eli balda üretim yapmıyor." İfadelerinde bulundu. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, kur hareketliliklerinin zarar ettirdiğini ve şu anki oranlardan daha aşağısının ciddi bir problem doğuracağını açıkladı. Gülle "İhracatını daha önceki kurlardan yaptığı yüksek maliyetlerin sonrasında, kurun 5.40'ın altına düşmesi ciddi bir sıkıntı yaratır. Bizim şirketlerimiz yüksek kârlılıkla çalışmıyor, bir eli yağda bir eli balda üretim yapmıyor" dedi.

İthalat ve ihracat dengesindeki değişimimn ilk etapta lojistik sektöründe hissedildiğini de belirten Gülle İngiltere'ye 3 bin sterline gönderilen TIR'ın şimdi 6 bin sterline gittiğini açıkladı. TİM Başkanı İsmail Gülle, dengenin nasıl sağlanacağını anlayamadıklarını ifade etti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal