Türkiye BM Anlaşmalarını Desteklediğini Belirtti

Dışişleri Bakanlığı, Ankara'nın savaşın sürdüğü Arap ülkesinde BM'nin kalıcı barış çabalarına desteğini sürdüreceğini söyledi.

14.12.2018-14:07 - (Son Güncelleme: 14.12.2018-14:04) Türkiye BM Anlaşmalarını Desteklediğini Belirtti

Dışişleri Bakanlığı, Ankara'nın savaşın sürdüğü Arap ülkesinde BM'nin kalıcı barış çabalarına desteğini sürdüreceğini söyledi. Türkiye Cuma günü, Yemen hükümetiyle Huthi isyancıları arasındaki anlaşmayı, İsveç'in başkenti Stockholm'de BM destekli barış görüşmelerinde karşıladı.

Dışişleri Bakanlığı, Yemen'in güneybatısındaki Taiz vilayetindeki durumu ve El-Hudaydah'ın önemli liman kenti ile ateşkes konusunda hemfikir olduğu ve binlerce kişi ve aileye ilişkin bir planlamanın durumunu iyileştirmek için adımlar attı. Bildiride, "Siyasi bir çözüm için görüşmelerin devam edeceğine dair güvencelere de önem veriyoruz" dedi. Açıklamada, Ankara'nın asıl beklentisinin, savaşın sürdüğü ülkedeki kriz ve Yemenli insanların çektiği acının sona ermesi olduğu vurgulandı. "İslam İşbirliği Teşkilatı (İKÖ) başkanı olarak Türkiye, BM'nin Yemen'de kalıcı barış ve istikrar çabalarına destek vermeye devam edecektir." dendi.

Yemen hükümetiyle Huthi isyancıları arasında BM destekli barış görüşmeleri geçen hafta İsveç'te başladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal