Türk Silahlı Kuvvetleri’nden bir başarılı operasyon daha: Suriye’ye gönüllü geri dönüşler devam ediyor!

Türkiye'de bulunan Suriyelilerin ülkelerine gönüllü geri dönüşleri devam ediyor. AFAD ve İller İdaresi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda altyapının güçlendirilmesi, başta eğitim, sağlık alanları olmak üzere yaşanabilir hale getirildi.

12.05.2022-17:31 - (Son Güncelleme: 12.05.2022-17:41) Türk Silahlı Kuvvetleri’nden bir başarılı operasyon daha: Suriye’ye gönüllü geri dönüşler devam ediyor!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından düzenlenen Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatıyla teröristler tarafından temizlenen bölgeler, AFAD ve İller İdaresi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda altyapının güçlendirilmesi, başta eğitim, sağlık alanları olmak üzere yaşanabilir hale getirildi. 

Hastaneler, okullar yenilendi

Teröristlerin temizlendiği bölgelerdeki hastaneler, okullar yenilenerek tekrardan hizmet vermeye başladı. Bölgede yaşamın tekrardan mümkün olabilmesi için adalet hizmetleri, kolluk hizmetleri, psiko-sosyal destek hizmetleri, gençlik ve spor merkezleri açıldı. Yapılan çalışmalarla beraber Suriyeliler evlerine gönüllü olarak yüksek oranda dönüş yapmaya başladı. Fırat Kalkanı Harekatı’nın başladığı süreçle beraber 498 bin 593 Suriyeli vatanlarına gönüllü olarak dönüş sağladı. 

Suriyeliler Gönüllü Olarak Geri Dönüyor

Akrabaları tarafından özlemle karşılandılar

TSK’nın bölgede varlığını göstermesi Suriyeli göçmenlerin evlerine dönüşünü güvenli hale getirmesi bu dönüşleri istekli hale getirdi. Ayrıca bölgeden yaşanacak göçlerin önlemesinde büyük rol oynuyor.  Farklı illerde ikamet eden Suriyeliler geri dönüşler için Kilis Öncüpınar, Akçakale ve Karkamış gümrük kapılarındaki Göç İdaresi Müdürlüğü Gönüllü Geri Dönüş Merkezine Gönüllü Geri Dönüş İstek Formunu doldurarak başvurularını yaptılar. Yapılan işlemler neticesinde terörden temizlenerek güvenli ve yaşanılabilir hale getirilen Suriye'nin kuzeyindeki bölgelere minibüsler eşliğinde götürülen Suriyeliler, akrabaları tarafından özlemle karşılandı. 

Türkiye'den çok memnun kaldım 

Kilis'te ikamet eden ve gönüllü olarak ülkesine dönen Suriyeli öğretmen Muhammed El Abdullah, "Kendi vatanımın çocuklarını eğitmek istiyorum çünkü savaştan dolayı çok geride kaldık. Çok şükür artık güvenli yerler var, ben de öğretmenliğe devam etmek istiyorum. Türkiye'den çok memnun kaldım. Ailemi de buraya getirme imkanım da vardı ama ben kendi vatanıma geri dönmek istiyorum." dedi. Gönüllü olarak ülkesine dönmek isteyen Abdurrezzak Daga, "Suriye'deki savaş nedeniyle yaklaşık 2,5 yıl önce ülkemi terk ettim. Türkiye'ye geldim sığındım, burada yaşıyorum. Türkiye bize sahip çıktı, burada çalıştık. Şimdi Barış Pınarı Harekatı ile yaşadığımız Tel Abyad emniyete alındı, ailem de orada, şimdi kendi isteğimle ülkeme ve aileme dönüyorum. Türkiye'ye teşekkür ediyorum, Allah herkesten razı olsun." diyerek Türkiye'ye misafirperverliği için teşekkür etti.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal