Türk Sanat Müziği'nin Usta İsmi İnci Çayırlı Vefat Etti

Türk müziğinin usta ismi, sanat müziği duayeni ve TRT'nin yetiştirdiği en önemli sanatçılardan, çok değerli koro şefi ve akademisyen İnci Çayırlı vefat etti.

01.09.2021-10:43 - (Son Güncelleme: 01.09.2021-11:18)

Türk Müziğinin usta ismi Başarılı sanatçı İnci Çayırlı 86 yaşında hayatını kaybetti.

Türk Bestecisi ve koro şefi Cengizhan Sönmez, sosyal medya paylaşımda acı haberi şu şekilde duyurdu, "Kıymetli sanatçı, hoca İnci Çayırlı'yı kaybettik. Yakınlarına ve camiamıza başsağlığı diliyorum. Dedi.

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz da Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Klasik Türk Musikisi'nin büyük sanatkarı İnci Çayırlı'nın vefatını teessürle öğrendim. Allah'tan merhumeye rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum." dedi.

İNCİ ÇAYIRLI DEVLET SANATÇISI ÜNVANINA LAYIK GÖRÜLMÜŞTÜ

1998 yılında Kültür Bakanlığı ona "Devlet Sanatçısı" unvanını layık görmüştü "Çileli Bülbül", "Son Nefes", "Kadın Asla Unutmaz", "Ayrılık" gibi meşhur sinema filmlerinin müziklerini yapmıştı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'da yaptığı paylaşımda İnci Çayırlı için, Kıymetli ses sanatçımız İnci Çayırlı’nın vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Kuzguncuktaki o güzel sokakta ve o huzur veren sesiyle hep aramızda olacak… Mekanı cennet olsun.' dedi...

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal