Türk Sanat Müziği'nin efsanevi ismi Ayşe Mine meşhur olamamasının nedenini açıkladı: İbrahim Tatlıses'in kadınlarından olmak önemli!

Uzun bir zamandır ortalıkta olmayan Ayşe Mine, yıllar sonra yaptığı açıklamalarıyla magazine bomba gibi düştü. İşte habere ilişkin o detaylar...

07.03.2022-16:15 - (Son Güncelleme: 07.03.2022-16:15)

Türk Sanat Müziği'nin en önemli isimleri arasında yer alan Ayşe Mine, uzun yıllar boyunca gözlerden uzak kaldı. Hülya Avşar, Nilüfer, Gülden Karaböcek ve Seda Sayan gibi isimlerle aynı anda üne kavuşan fakat onlar kadar gözde isimler arasında yer almayan ünlü şarkıcı, yaptığı röportajda samimi açıklamalarda bulundu. Ayşe Mine konuya ilişkin; ''Bu işte İbrahim Tatlıses faktörü çok büyük. İbrahim Tatlıses'le film çevirmek, çalışmak, İbrahim Tatlıses'in kadınlarından olmak önemli. Ben onunla çalışmayı tercih etmedim, onun kadınları arasına girmek, o kadınlar arasında sayılmak istemedim. Onunla çalışan herkes magazinsel olarak çok fazla öne çıktı. Benim magazine verecek bir malzemem yoktu, zirveden düşmedim sadece magazinsel olmadım. Aynı dönemde sahne aldığım kişiler magazine malzeme verdikleri için varlar, sanatlarıyla hiç anıldılar mı mevsimlik şarkılarla konuşuluyorlar. Magazin varsa onlar da var. Bu arada benim kimseyle savaşım yok bunu de belirtmek isterim'' çıkışında bulundu

Ünlü sanatçı meslektaşlarına meydan okudu

Çarpıcı açıklamalarına samimi bir şekilde devam eden ünlü sanatçı Ayşe Mine, zamanında çok kıskanıldığını dile getirdi. Mine; ''Çok güzeldim çok kıskanıldım. Benim TRT geçmişimi de kıskandılar. Bu Show womanlarla aynı kulvarda hiçbir zaman olmadım. Ben işin sanat kısmındaydım. Bunların hiçbirine sanatçı demiyorum hepsi Show Woman. Bunların ki sanat dünyası değil Show dünyası. onlar sanatçı değil şov kişisi, onların hiçbirini sanatçı olarak kabul etmiyorum. Gençken Show girl idi şimdi Show woman oldu'' dedi. Hiçbir şarkıcının sesini de beğenmediğini dile getiren Ayşe Mine; ''Bugün assolist olup da o mertebeyi taşıyamayanlar da var, ama söyleyemiyorum. Çünkü hemen avukatlarıyla gelip mahkemeye veriyorlar. Gelsinler çıplak ses şarkı söyleyelim, mikrofon hilesi olmadan, bakalım hangisinde ses var. Onları konserlerde canlı söylerken dinlemem lazım bir otorite olarak, ben otorite kabul ediyorum kendimi, isterlerse düello da yaparım, hilesiz çıplak sesle. Yeni çıkanlar da dahil hiç birini beğenmiyorum güzel şarkı söyleyen kimse yok'' diyerek sanatçılara meydan  okudu. 

Ayşe Mine itiraf etti

Mine: Eşim beni günde beş posta dövüyordu

Türk Sanat Müziği'nin önemli isimlerinden biri olan Ayşe Mine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a da seslenerek; ''Sayın Bakanım; Bana destek olun, bir nostalji albümü yapalım. Bunu bir tek sizden isteyebilirim. Yollarım kapalı, bu yolu sadece siz açabilirsiniz. Yaşarken kıymetimin bilinmesini rica ediyorum'' dedi. Ünlü sanatçı yaşarken kıymetinin bilinmesini istediğini de söyleyerek; ''Ferdi Özbeğen de benim gibi hak ettiği yere gelememişti. Bana 'Ben öldükten 8-10 yıl sonra ancak kıymetim bilinir' demişti öyle de oldu. Ben de diyorum ki ben öldükten 8-10 sene sonra bu şarkılar Ayşe mine şarkısı diyecekler, filmimi çekecekler. Ama kesinlikle istemiyorum. Sevdiğiniz sanatçıları unutmayın. Benim kıymetimi bugün bilip şimdi filmimi çekmezseniz sonra da yapmayın. Sağlığımda kıymetimin bilinmediği hiçbir şeyi sonradan kabul etmiyorum. Dayaksa ben de dayak yedim. Eşim beni günde beş posta dövüyordu, annemden de kocamdan da çok dayak yedim. Çok kandırıldım, dolandırıldım, servetimi çaldırdım. Benim hayatımdan film olur, çok da iyi gişe yapar'' şeklinde konuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal