Türk Sanat Müziği Camiası Yasta! Ünlü Sanatçı Faruk Tınaz Hayatını Kaybetti

Türk sanat müziğine gönül vermiş usta sanatçı Faruk Tınaz’dan acı haber geldi. Bir süredir kanserle mücadele eden başarılı sanatçı hayatını kaybetti.

23.12.2021-17:23 - (Son Güncelleme: 23.12.2021-17:23) Türk Sanat Müziği Camiası Yasta! Ünlü Sanatçı Faruk Tınaz Hayatını Kaybetti

Türk sanat camiasından art arda kötü haberler gelmeye devam ediyor. Türk Sanat Müziği denilince akla ilk gelen isimlerden biri olan ve seslendirdiği şarkılar ile bir döneme damgasını vuran usta sanatçı Faruk Tınaz’dan acı haber geldi. Başarılı şarkıcı yaptığı albümler ise seksenli yılların unutulmaz isimleri arasında girmeyi başarmıştı. Öyle ki sesiyle hayranlarını büyüleyen sanatçı, Türk sanat müziğine de pek çok eser bırakarak adını unutulmaz kılmıştı. Müzik kariyerinin yanı sıra jokey kulübünün de yönetim kurulu üyesi olan değerli sanatçı, bir süredir kanser tedavisi görüyordu. Bir an olsun mücadeleyi bırakmayan Tınaz’dan gelen kötü haberi yakınları duyurdu. Usta sanatçı kansere yenik düşerek 65 yaşında hayata gözlerini yumdu. 

TÜRK SANAT MÜZİĞİNDEN BİRİ DAHA EKSİLDİ

Yıllarını Türk sanat müziğine vermiş usta sanatçı Faruk Tınaz, seksenli yıllara seslendirdiği şarkılar ve yaptığı albümler ile damgasını vurmuştu. Başarılı sanatçı seksenli yıllara damgasını vurduktan sonra, yeniden sahnelere dönmemişti. Büyük bir değer kaybeden Türk sanat müziği sanatçısı konuyla ilgili ise; ‘’Ben en son albümü 2008 yılında çıkardım. O yüzden sahnelere dönmek beni korkutuyor. Sahnede olmak özel hayatımda problem olabilir. O yüzden ben böyle iyiyim’’ şeklinde duygularını dile getirmişti. 2008 yılında son albümünü yaban şarkıcı yeniden sahnelere çıkmaktan korktuğunu söyledikten sonra ise, en büyük tutkusu yarış atlarına bağlanmıştı. Yarış atlarına olan düşkünlüğünü herkesin bildiği Faruk Tınaz, Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu üyeliği görevini devralmıştı. Konuyla ilgili düşüncelerini açıklayan Tınaz; ‘’Kendi çiftliğim var, yaklaşık 30 tane atım var. Mars isimli atım çok iyi, yarışları çoğu zaman kazanıyor’’ diyerek hem tutkusunu dile getirmiş, hem de bir daha sahnelere dönmeyeceğinin sinyallerini göndermişti. 

FARUK TINAZ HAYATINI KAYBETTİ

TÜRKİYE JOKEY KULÜBÜ YÖNETİMİ ACI HABERİ AÇIKLADI

Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi olan Faruk Tınaz’ın acı haberini kulüp açıkladı. Türk sanat müziğinin usta sanatçısı ve yönetim kurulu üyesi Tınaz’ın vefat haberi şu sözlerle yayınlandı; ‘’Yönetim Kurulu Üyemiz Faruk Tınaz’ı kaybettik. Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Tınaz’ı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Merhuma Allah’tan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere yakınlarına ve atçılık camiamıza başsağlığı dileriz’’ şeklinde yaptı. Tınaz’ın vefat haberi sosyal medyadan yayılınca ünlü sanatçının yakınları ve hayranları büyük bir üzüntüye kapıldı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal