Türk Ordusu Bu Kabiliyetle Otonom Hareket Eden Bir Orduya Dönüşecek

Türk Savunma Sanayisine ait dijital birlik konsepti sergilenecek. Sergi IDEF 2021’e yer alacak.

14.08.2021-13:44 - (Son Güncelleme: 14.08.2021-14:08) Türk Ordusu Bu Kabiliyetle Otonom Hareket Eden Bir Orduya Dönüşecek

HAVELSAN, 4 farklı tip İHA ve 3 farklı tip İKA ile uçuş, geliştirme testlerini başarıyla sürdürmeye devam ediyor. Türk savunma sanayisi tarafından geliştirilen insansız hava (İHA) ve kara araçlarının (İKA) birlikte sürü halinde görev yapabildiği "dijital birlik" ilk kez IDEF 2021’de sergilenecek. Otonom iHA ve İKA'ların kendi aralarında haberleşerek müşterek görev icra etmelerine yönelik yetenekler sahada deneniyor. 

YETENEKLER SAHADA DENENİYOR

İnsansız araçların birlikte görev yapabilmesini sağlayan sürü harekat kabiliyeti için bir süredir çalışmalarına devam eden HAVELSAN, geldiği noktayı "dijital birlik" örneğiyle 15'inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF 2021) Türk Savunma Sanayisi bünyesinde sergilenecek. Uçuş ve geliştirme testlerini başarılı bir şekilde sürdüren HAVELSAN’ın İHA ve İKA’ların kendi aralarında haberleşerek faaliyet yürütmelerine yönelik yetenekler sahada deneniyor. 

HAVELSAN BAHA otonom İHA ile verilebilecek görevlere yönelik hazırlıkların çalışmaları son buldu. Barkan İKA, gelişmiş otonomi özellikleri ile kendini ispatlayarak dünya çapında kabiliyet dizisine sahip olmayı başardı. 

GELECEĞİN ORDULARI: DİJİTAL BİRLİKLER

Karma sürü görevleri için kazanılan altyapı ile "süper zekâ" diye tarif edilebilecek, sahadaki bütünleşik robotik otonom sistemlerin elde ettiği veriyi harmanlayan, ortaya ilk bakışta fark edilmeyen veri ve bilgileri çıkartan sistemler konusundaki çalışmalar hız kesmeden ilerlemeye devam ediyor. 19 Ağustos’ta “Geleceğin Orduları: Dijital Birlikler” paneli Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkan (SSB) Yardımcısı Celal Sami Tüfekci moderatörlüğündeki gerçekleşecek. 

Panele, SSB Başkan Yardımcısı Mustafa Murat Şeker, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu’nun yanı sıra, SSB Danışma ve Yürütme Kurulu Üyesi Tümgeneral Reha Ufuk Er, Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Okyay, HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Hacı Ali Mantar konuşmacı olarak katılacak.

Panelde, "Dijital Birlik Yeteneğin, Siber Güvenlik Açısından Değerlendirilmesi", "Dijital Birlik Yeteneğinin, Komuta Kontrol ve Harekât Fonksiyonu Yönünden Değerlendirilmesi", "Dijital Birliklerin Tarihsel Gelişimi/Harp Tarihi Açısından İncelenmesi, Fatih Sultan Mehmet ve Harp Konseptinin Değişimi", "Dijital Birlik Yeteneğinin, Yerli ve Milli Olarak Geliştirilmesi Hususunun Savunma Sanayi Açısından Değerlendirilmesi", "Dijital Birliklerin Teşkilinde Yenilikçi Teknolojilerin Önemi" konuları yer alacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal