Yunanistan'ın Mülteci Ayıbını İHA'lar Yakaladı

Yunanistan'a ait sahil güvenlik botunun taşıdığı düzensiz göçmenleri Türkiye'ye ait ve üzerinde yaşam olmayan bir adaya bırakarak ölüme terk ettiği anlar İHA tarafından görüntülendi.

08.08.2021-13:23 - (Son Güncelleme: 08.08.2021-13:23)

Milli Savunma Bakanlığı tarafın yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin güney ve batısındaki orman yangınlarını tespit etmekle görevli olan İHA'lar, Yunanistan sahil güvenliğine ait LS-134 botunun Kaş'ın güneyindeki Türkiye'ye ait Başak Adası'na yaklaştığını tespit etti.

Takip sonucunda sahil güvenlik botunun içindeki düzensiz göçmenleri, kimsenin yaşamadığı Başak Adası'na bıraktığı belirlendi.

İHA'LAR ANBEAN GÖRÜNTÜLEDİ

Sözü edilen olay İHA tarafından saniye saniye görüntülendi. Bölgeye hemen Sahil Güvenlik Komutanlığına ait unsurlar yönlendirildi ve adada ölüme terk edilen göçmenleri kurtardı.

Bakanlık kaynakları, Yunanistan'ın göçmenleri yaşam olmayan bir adaya bırakarak onları direkt olarak ölüme terk ettiğini açıkladı. Yunanistan'a ait unsurların Ege'de göçmenlere yapılan insanlık dışı uygulamalarının ilk kez yaşanmadığına da dikkat çeken kaynaklar, Türkiye'nin orman yangınları ile yoğun mücadele ettiği bir zamanda Yunanistan'ın sözü edilen uygulamalarının uluslararası hukuk ve iyi komşuluk ilişkilerine uygun olmadığını da aktardı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal