Türk Müziğinin Usta Sanatçısı Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça Hayatını Kaybetti!

Türk müziği sanatçısı Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça, hayata gözlerini yumdu. Ünlü bestekarın vefat haberini TRT Müzik Koordinatörü duyurdu. İşte üzücü habere ilişkin o detaylar…

23.12.2021-10:39 - (Son Güncelleme: 23.12.2021-10:53) Türk Müziğinin Usta Sanatçısı Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça Hayatını Kaybetti!

Türk müziğinin en önemli bestecisi olarak adlandırılan, yaşamı boyunca birçok bestenin altına imza atmış olan usta sanatçı Alaeddin Yavaşça hayatını kaybetti. Üzücü haberi TRT Müzik Koordinatörü Kenan Bölük baş duyurdu. Usta sanatçının sevenleri ve meslektaşları aldıkları acı haberle yasa boğuldu. Türk müziğine gönülden bağlanmış ve yıllarını Türk müziğine harcamış usta isim Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça, vefat haberinden sonra meslektaşlarını derinden sarstı. 

USTA SANATÇININ MESLEKTAŞLARI YASTA

Türk müziğinin değerli sanatçısı Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça, 95 yaşında hayata gözlerini yumdu. 1 Mart 1926’da Kilis’te dünyaya gelen usta sanatçı, ömrüne 652 beste ile 256 ödül sığdırdı. Türk müziğine gönül vermiş ve yaşamı boyunca birçok esere imzasını atmış usta sanatçı, bestekar kimliğinin yanı sıra aynı zamanda hekimdi. Başarılı müzisyen hekimlik görevinin başındayken dahi besteler yazmaya devam etti. Usta sanatçının vefat haberi ise başta yakınları olmak üzere meslektaşlarını derinden yaraladı. Üzücü haberi TRT Müzik Koordinatörü Kenan Bölükbaş yaptığı şu açıklama ile duyurdu; ‘’Sanatkar, icracı, bestekar Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca, bugün hayata gözlerini yumdu. Allah rahmet eylesin’’ dedi. 

Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça Vefat Etti

TÜRK MÜZİĞİNİN EN ÖNEMLİ BESTECİSİ VEFAT ETTİ

Türk müziğine besteleriyle damga vurmuş usta sanatçı Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça’nın vefat haberi sevenlerini yıktı. Cumhurbaşkanlığı’nda klasik Türk müziği sanatçısı İbrahim Suat Erbay aldığı haber karşısında yaşadığı üzüntüyü; ‘’ Türk müziğinin bir devri daha bitti. Türk musikisinin önde gelen fem-i muhsinlerinden Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça hocamızın irtihal haberini aldım. Sevenlerine baş sağlığı diliyorum’’ diyerek duyurdu. Ankara Devlet Türk Müziği Korosu da yitirdikleri değer hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak; ‘’Türk Müziğinin en önemli besteci, ses sanatçısı, duayen hocası Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça hocamız hakkın rahmetine kavuşmuştur’’ ifadelerini kullanarak veda etti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal