Mahkum Dizisi Finalinde İsmail Hacıoğlu'nun Karakteri Barış Yesari Hapse Girecek mi?

Kore uyarlaması Mahkum Salı günlerini kasıp kavuruyor. En merakla beklenen dizilerden biri haline gelen dizinin finali de belli oldu. Savaş ve Barış'ın zıtlığını konu alan yapım, Onur Tuna'nın hapistan çıkma macerasını konu alıyor.

23.12.2021-10:01 - (Son Güncelleme: 23.12.2021-11:02)

Salı akşamları yayınlanan Mahkum, televizyon dünyasındaki Salı günü boşluğunu iyice doldurdu. Oyuncu kadrosu ve senaryosuyla izleyicileri büyüleyen yapım, anlatım tarzıyla da izleyenleri kendine çekmeyi başardı. Bir Kore dizisinden uyarlama olan yapım, finaliyle de izleyenleri büyüleyecek. 

MAHKUM HANGİ DİZİDEN UYARLAMA?

Ülkemizde Kore dizilerinin hem kendileri hem de uyarlamaları oldukça sevilmiş durumdadır. Bir zamanlar Hint dizilerine gösterilen bu yakınlık, şimdi de Kore dizilerine gösteriliyor. Oyuncularının artık fan hesapları bulunuyor. Ji Sung da bu oyuncular arasında en sevilenlerden biri. 

Mahkum da bu uyarlama dizilerden biri. Toplam 18 bölümden oluşan Defendant dizisinden uyarlanmıştır. Dizi 2017 yılında yayınlanmıştır ve mini dizidir. Güney Kore'nin Seul şehrinde geçmektedir ve geçici hafıza kaybı yaşayan savcı Park Jeong Woo'nun kendini bir anda bulduğu hapishaneden çıkmaya çalışmasını anlatır.  

HABERİN DEVAMI SPOILER İÇERİR.

SAVCI FIRAT'IN MASUMLUĞU ANLAŞILACAK MI?

İyiyle kötünün kavgasını tema edinen dizi, ikiz bireylerden kötüyü temsil edenin iyiyi öldürmesi sonucu savcı Fırat'ın bu durumu soruşturmasıyla başlar. Bir gün evinde uyuşturulur ve uyandığında kendini hapishanede bulur. Eşini ve çocuğunu öldürmesinden dolayı hapistedir. Suçsuzdur ve asıl suçu kötü olan ikiz Barış Yesari yapmıştır.


Uzun süre çaylak avukat Seray Kaya'nın yardımını istemeyen savcı Fırat, en sonunda hapisten çıkmak için Seray Kaya'nın karakterine güvenir. Dizinin sonunda Barış Yesari'nin suçlu olduğu net belli olsa da siyasal gücü sayesinde suçsuz olarak beraat edecektir. Davanın sonuna doğru hiç tahmin edilmeyen bir tanık girer ve Barış Yesari'nin kötülüklerini anlatır. Barış, hapse girmemek için çoklu kişilik bozukluğunun olduğunu inandırmaya çalışır ama başaramaz. Kore versiyonunda ölüm cezası mı hapis cezası mı aldığı belli değildir. Türkiye'de hapis cezası alacaktır. Dizinin sonunda savcı Fırat ve arkadaşları mutlu bir şekilde hayatlarına devam edecektir ve çaylak avukat başarılı bir avukata dönüşecektir. 


MASUM DİZİSİNDE KİMLER OYNUYOR?

İlk bölümüyle izleyiciden tam not alan ve Mahkum dizisinin kadrosunda birbirinden ünlü isimler yer alıyor. Öncelikli olarak Savcı Fırat rolüyle karşımıza gelen Onur Tuna başta olmak üzere, İsmail Hacıoğlu, Seray Kaya, Melike İpek Yalova, Hayal Köseoğlu, Hakan Karsak, Anıl İlter, Tugay Mercan, Muharrem Türkseven, Bülent Seyran, Furkan Kalabalık, Burcu Cavrar, Alara Bozbey, Gürberk Polat, Murat Şahan, Gökhan Tercan, Alya Sude Mazak, İlker Yağız Uysal, Nihal Koldaş, Bülent Düzgünoğlu, Mehmet Ulay ve Hakan Salınmış gibi başarılı isimler Mahkum dizisinin kadrosunda yer alıyor. 

DİZİ KONUSU NEDİR?

İdealist bir savcı olan Fırat Bulut (Onur Tuna)’un kendini cezaevinde bulması ile başlar. Neler olduğunu hatırlamayan savcı Fırat, eşi ve kızını öldürme suçundan hapis yatmaktadır. Ancak Fırat’ın bu olaylara dair en ufak bir şey hatırlamayan Fırat, gerçeklerin peşine düşer. Dizide çift karakteri canlandıran İsmail Hacıoğlu, ikiz kardeş olan Barış ve Savaş Yaseri karakterini canlandırıyor. Kendini hapiste bulan ve hiçbir şey hatırlamayan Fırat ise son olarak Yasevi ailesinin davasıyla ilgileniyordu. Bu detay olayları bambaşka bir boyuta sürüklemeye başlar ve Fırat gerçekleri gün yüzüne çıkartmak için uğraşır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal