Türk düşmanlıkları bitmiyor: Yunanistan’da Müslüman mezarlığına saldırı

Türkiye ile ilişkilerini iyi yönde geliştirmek istedikleri ifade eden Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Horozlu Köyü'nde bulunan Türk mezarlıklarında yapılan tahrip sonrası tepkileri üzerine çekti.

20.03.2022-13:24 - (Son Güncelleme: 20.03.2022-13:24) Türk düşmanlıkları bitmiyor: Yunanistan’da Müslüman mezarlığına saldırı

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye ile olan ilişkilerini güçlendirmek istediklerini belirten Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türk mezarlıklarına yapılan saldırıyla tekrar gündeme geldi. Yunanistan Başbakanı’nın adımına tepki gösteren Yunan halkı, Türk düşmanlığı tutumlarını birkez daha gösterdi. 

Türk mezarlıklarını tahrip ettiler

Türkiye ve Yunanistan arasındaki buzları eritmeye çalışan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, kendi halkından tepki gördü. Türklere olan düşmanlıklarını belli etmek isteyen Horozlu Köyü’nde yaşayanlar, Türk mezarlığına kepçelerle girerek, mezarlığı tahrip etti. Gelen tepkiler üzerine bölgenin belediyesinden yapılan açıklamada, "Mezarlık olduğunu bilmiyorduk, kaydı yok" açıklaması yaptı. AKŞAM, tahrip edilen mezarlığın Müslüman Mezarlığı olduğuna dair belgeye ulaştı.

Müslüman mezarlığı

Yaşanan olayın sosyal medyada büyük tepki çekmesinin ardından açıklamada bulunan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av.Necmettin Hüseyin, "Vatandaş, belediyeye mezarlarımızı temizleyin diye dilekçe vermiş. Belediye cevap dilekçesinde 'Mezarlık bize bağlı değil Vakıflar İdaresi'ne bağlı' diyor. İkinci belge ile ise Vakıflar İdaresi'ne yazılmış mezarlık temizlensin diye. 'Burası mezarlık değildi belediyeye ait bir arazi' şeklindeki savunma tamamı ile gerçek dışıdır. Kendileri de buranın mezarlık olduğunu kayıtlarda verdikleri bu belgelerle ortaya koyuyor. Belgelerde çok net şekilde 'Müslüman Mezarlığı' ibaresi geçiyor." Şeklinde konuştu. 

Yunanistan'da müslüman mezarlığına saldırı

Utanç verici bir saldırı

Düşmanlık adına yapılan bu saldırının utanç verici olduğunun altını çizen Necmettin Hüseyin, bölge halkını kınadıklarını dile getirerek, "Mezarlıktaki tahribat, insanlık adına utanç verici, tarihi mezarlığımızı yok etmeye kalkıştılar. Kültürel mirasımız yok edilmeye çalışılıyor. Bu saldırıyı esefle karşılıyor ve şiddetle kınıyoruz. İnsani değerlerden nasibini almayan ölümüze-dirimize karşı kin ne nefret kokan bu iğrenç tutumu şiddetle kınıyor ve kabul edilmesinin mümkün olmadığını ifade ediyoruz. Tüm ilgililer hakkında da gerekli soruşturma ve kovuşturmanın yapılması gerektiğine inanıyoruz." Dedi. 

Zorbalık yapmaya devam ediyorlar

Birçok mezarın zarar görmesi, bölgede yaşayan Türklerin tepkisine neden oldu. İskeçe milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran belediye yönetimi aleyhine suç duyurusunda bulundu. Bulustra Belediye Başkanı Yorgos Çitiridis ise yaşanan gelişmeler karşısında projeyi hayata geçirme konusunda kararlı olduğunu açıkladı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal