Türk Donanmasının Gücü

Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınır operasyonları ne kadar önemliyse, Bugünün Misak-ı Millisi Mavi Vatan ve Deniz Kuvvetlerimiz düşmana korku ve endişe veriyor.

19.09.2020-10:47 - (Son Güncelleme: 19.09.2020-10:49) Türk Donanmasının Gücü

Aylardır zengin hidrokarbon yataklarını konuştuğumuz ve yıllardır bu konuda çok çetin mücadelelere sahne olan Doğu Akdeniz ile ilgili Dünya'da simge isimlerden biri haline gelen Deniz Kuvvetlerimiz son yıllarda Mavi Vatan düstüruyla atılım yaptı. Kara Kuvvetlerimizin terör örgütlerine amansız mücadelesini yıllardır takip ediyoruz. Türk Deniz Kuvvetlerimizin unsurlarının Doğu Akdeniz bölgesinde düzenli faaliyetlerine devam etmektedir.

Karada,havada ve deniz'de coğrafyanın en az 100 yıllık geçmişine bakıp Ortadoğu’nun kaderinin, bir mücadele alanı olduğunu görmek kaçınılmaz. Sondaj gemilerimiz,fırkateynlerimiz,leventlerimiz Mavi Vatan için hazırız mesajını veriyor.

Türkiye kendi kıta sahanlığı içerisinde gördüğü bölgelerde sismik araştırma ve sondaj gemileriyle petrol ve doğalgaz arama faaliyetleri gerçekleştiriyor. Askerî gemilerle fiilî varlık gösterilmesi açısından çok önemli.

Bu noktada, son dönemde Türkiye’nin Yavuz ve Fatih isimli sondaj gemilerine sahip olmasının ne kadar gerekli ve isabetli bir adım olduğunun altını çizmek gerekir. Kritik deniz üslerimiz Leventlere emanet. İnsansız su üstü aracı Levent projesinde sona gelindi. Uzaktan kontrol edilen Leventler, gündüz ve gece kameraları yanı sıra makinalı tüfek ve uçaksavarlarla kritik üslerde güvenliği sağlayacak. 

Türkiye’nin ilk uçak gemisi olarak da bilinen çok maksatlı amfibi hücum gemisi TCG Anadolu’da sona doğru yaklaşılıyor. Bu yılın sonlarına doğru teslimi planlanan ancak dünyayı sarsan pandemi süreci nedeniyle ertelenen teslimatta hedef 2021 yılı. Helikopterlerden aralarında tankların, zırhlı personel taşıyıcıların olduğu toplam 94 aracı taşıma kapasitesine sahip TCG ANADOLU’nun pistine, dikey iniş kalkış yapan İHA-SİHA’lar Karada kahraman ordumuz Denizler'de donanmamız hazırız mesajını adeta bağıra bağıra veriyor. 

Sayısal olarak üstünlüğümüz ortada,Türkiye 16 Fırkateyn,10 Korvet,12 Denizaltı ile yalnızca Doğu Akdeniz değil Ege ve Karadeniz'de Türk Deniz Kuvvetleri gücünü tüm dünyaya gösteriyor.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal