Türk Devletleri Teşkilatı'ndan Kazakistan'a Reform Desteği

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT), ülke içindeki krizi aşmada kardeş ülke Kazakistan’a destek vermeye hazır olduklarını bildirerek, Kazak halkının refahını artıracak reform gündemine desteklerini ifade etti.

11.01.2022-13:55 - (Son Güncelleme: 11.01.2022-14:46)

Türk Devleti Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in halkının refahını artıracak reform gündemine desteklerinin olduğunu bildirdi. 

BARIŞ İSTİKRARI ÖNEMİ VURGULANDI

Düzenlenen toplantı sonrası yayımlanan yazılı açıklamada, Kazakistan’da LPG zamları sonrası çıkan protestolarda hayatını kaybeden kişilere baş sağlığı dileklerinde bulunuldu. Kardeş Kazakistan halkına yönelik destek vermeye hazır olduklarını yinelenen yazılı açıklamada, bölgenin güvenliği için Kazakistan’ın barış istikrarının önemine vurgu yapıldı. 

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT), ülke içindeki krizi aşmada kardeş ülke Kazakistan’a destek vermeye hazır olduklarını bildirerek, Kazak halkının refahını artıracak reform gündemine desteklerinin olduğuna dikkat çekti. 

TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONLARINA DESTEK MESAJI

Yayınlanan yazı açıklamada, ülke içinde hayatları tehlikeye atan, devlet malına zarar veren protestolar kınanarak güvenlik yetkililerinin düzeni yeniden normale dönüştürmesinin olduğuna vurgu yapıldı. Ülke yönetiminin düzenini bozmayı amaçlayan protestocular içindeki teröristlere ve suçlulara yönelik düzenlenen operasyonlara destek mesajı verildi. 


BİRLİK OLMAZSA DİRLİK OLMAZ

Bakan Çavuşoğlu, toplantı sonrası sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ‘Bugünkü toplantıda, Türk Devletleri olarak #Kazakistan'a desteğimizi vurguladık. Kazakistan'ın ve Türk Dünyası'nın bu sınamadan daha güçlü çıkacağına inanıyoruz. Birlik olmazsa, dirlik olmaz!’ ifadelerine yer verildi. 

CAN KAYIPLARINDAN DOLAYI ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Kazakistan’da yaşanan can kayıplarından dolayı üzüntülü olduğunu belirttiği konuşmasında üye ülkeler arasında Türk Devletleri Teşkilatının (TDT) ilişkilerinin dayanışma temelleri doğrultusunda kurulduğunu ifade etti. Bayramov, ‘Bu zor zamanlarda Kazak kardeşlerimizin yanında olmak ortak sorumluluğumuzdur’ sözlerini ekledi. 


DURUM BİR AN ÖNCE NORMALLEŞMELİ

Açıklamalarında Kazakistan’da yaşanan durumun bir an önce normalleşmesi gerektiğine vurgu yapan Bayramov, ‘Azerbaycan, Kazakistan'daki durumun bir an önce normalleşmesini ve hukukun üstünlüğünün yeniden sağlanmasını desteklemektedir. Kamu düzenini zedeleyen, temel insan haklarını ve sivil özgürlükleri tehdit eden yasa dışı güç ve şiddet kullanımı haklı gösterilemez ve bu nedenle şiddetle kınanmalı ve reddedilmelidir’ ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal