Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev'den Flaş Açıklama: 'Barış Gücü 10 Gün İçinde Ülkeden Çekilecek'

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, yaptığı açıklamalarında ‘KGAÖ Barış Gücü iki gün sonra aşamalı şekilde Kazakistan'dan çıkmaya başlayacak, çekilme süreci en fazla 10 gün olacak’ ifadelerini kullandı.

11.01.2022-12:21 - (Son Güncelleme: 11.01.2022-14:05)

Kazakistan’da LPG zamları sonrasında ülke genelinde çıkan protestoların etkisi dinmeye başladı. Yerel güçlerin ve barış güçlerinin destekleriyle protestoların en çok şiddet gösterdiği Almata bölgesinde olaylar kontrol altına alınmaya başladığı görüldü. 

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, yaptığı açıklamalarında ‘KGAÖ Barış Gücü iki gün sonra aşamalı şekilde Kazakistan'dan çıkmaya başlayacak, çekilme süreci en fazla 10 gün olacak’ ifadelerini kullandı. 

İKİ GÜN İÇİNDE ÇEKİLME BAŞLIYOR

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, video konferans yöntemiyle katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, ‘KGAÖ Barış Gücü iki gün sonra aşamalı şekilde Kazakistan'dan çıkmaya başlayacak, çekilme süreci en fazla 10 gün olacak’ dedi.  


Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, huzursuzluk çıkarması nedeniyle 9 bin 900 kişinin gözaltına alındığını ifade etti. Tokayev, yaptığı açıklamalarında, ‘Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü barış güçlerinin ana görevi başarıyla tamamlandı’ ifadelerine yer verdi. 

EKONOMİYE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Tokayev, ekonomik konuların olduğu gündeme ilişkin ülke ekonomisine yeniden güven kazandırmak amacıyla döviz piyasasındaki istikrarı sağlama talimatında bulundu. Bununla birlikte ekonominin birkaç gün içinde normale döneceği ifade edildi. 


ÜLKENİN YENİ BAŞBAKANI SEÇİLDİ

Kazakistan’ın başbakanı Alikhan Smailov atandı. Başbakan olarak atamasının yapılmasından önce Kabine’de birinci başbakan yardımcısı olarak görev yapan Alikhan Smailov, canlı yayın esnasında hızlı şekilde yapılan oylamayla atandı. 

KONUŞMASINDA TEŞEKKÜRLERİNİ İLETTİ

Kazakistan’ın yeni başbakanı seçilen Alikhan Smailov, canlı yayında yapılan oylama sonrası konuşma yaptı. Açıklamalarında, kendisine güvenen Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'e ve milletvekillerine teşekkürlerini iletti. Göreve geldiği andan itibaren öncelikli görevinin ekonomik anlamda istikrarın sağlamasını ve enflasyonun düşürülmesi olduğunu ifade etti. Smailov konuşmasında, ‘Vatandaşların tüm yasal talepleri kayda alınacak ve uygulanacak’ ifadelerini kullandı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal