Türk Devleti Teşkilatından Kazakistan Açıklaması: Desteğe Hazırız

Türk Devleti Teşkilatından yapılan son dakika açıklamasında, Kazakistan Hükümetine destek mesajı vererek, 'Kazakistan Hükümetine ve halkına ihtiyaç duyabilecekleri desteği vermeye hazır olduğumuzu beyan ediyoruz.' denildi.

06.01.2022-11:42 - (Son Güncelleme: 06.01.2022-16:03) Türk Devleti Teşkilatından Kazakistan Açıklaması: Desteğe Hazırız

Son dakika yapılan açıklamaya göre, OHAL sürecinde olan Kazakistan’a Türkiye’den destek mesajı verildi. Türk Devletleri teşkilatı tarafından yapılan açıklamalarda, ‘Kazak yetkililerin barışçıl şekilde gerginliğin giderilmesi kapasitesine sahip olduğuna inanıyoruz. Kazakistan Hükümetine ve halkına ihtiyaç duyabilecekleri desteği vermeye hazır olduğumuzu beyan ediyoruz’ ifadelerine yer verildi. 


Kazakistan'da LPG fiyatlarına yapılan zamlar sonrasında vatandaşlar protesto başlatmıştı. kısa sürede hızla yayılan protestolar sonucunda ülke Olağanüstü Hal (OHAL) ilan etmişti. Son olarak da ülkenin Başbakanı Askar Amin istifa etmişti. Son dakika açıklamalar da Türkiye'den destek mesajı verildi.

TÜRKİYE’DEN DESTEK AÇIKLAMASI

Türk Devletleri Teşkilatı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; ‘Kazak yetkililerin barışçıl şekilde gerginliğin giderilmesi kapasitesine sahip olduğuna inanıyoruz. Kazakistan Hükümetine ve halkına ihtiyaç duyabilecekleri desteği vermeye hazır olduğumuzu beyan ediyoruz.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal