Tünelin Ucunda Işık Göründü: Akdeniz Sahil Yolu Projesi

Mersin-Antalya arasındaki mesafeyi 11 saatten 4-5 saate kadar düşürecek Akdeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında yapılan tünelde çalışmalar sürüyor.

14.09.2021-12:09 - (Son Güncelleme: 14.09.2021-12:09) Tünelin Ucunda Işık Göründü: Akdeniz Sahil Yolu Projesi

Mersin-Antalya arasındaki 450 kilometrelik yol mesafesini 11 saatten 4-5 saate kadar düşürecek olan Akdeniz Sahil Yolu Projesinin Silifke etabındaki tünellerde çalışmalar sürüyor. Mersin-Antalya D-400 Karayolunda 11 saat süren yol artık Akdeniz sahil projesinin bitmesiyle 5 saate kadar inebilecek.

AKDENİZ SAHİL YOLU PROJESİ İLE 11 SAATLİK YOL 5 SAAT OLACAK

Projenin tamamlanmasıyla sürücülere zor anlar yaşatan ve saatlerini harcayan viraj sorunu çözülmüş olacak. Proje kapsamında Silifke-Taşucu-Aydıncık-Anamur-13. Bölge Hududu Devlet Yolu (Akdeniz Sahil Yolu) Mersin'deki bazı taşınmazlar acilen kamulaştırılacak. Tünel sayesinde 11 saatlik yol 4-5 saate kadar inebilecek.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI: PROJE BEDELİ 3 MİLYA 600 MİLYON LİRA

Akdeniz Sahil Yolu Projesi Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazete'de yayımlanarak yapımına başlanmıştı. Akdeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında Mersin'in Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar ve Silifke ilçelerindeki bazı taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acil olarak kamulaştırılmasına karar verildi. Projenin toplam bedeli ise 3 milyar 600 milyon lira.

KAMULAŞTIRMA KARARI İÇİN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt, karar ile ilgili açıklamalarda bulundu. AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt Silifke-Antalya yolunun acele kamulaştırma kararı çıktığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Kurt, açıklamasında ‘ Acele kamulaştırma kararının çıkmasıyla yolların biran önce biterek vatandaşın hizmetine açılacak. 11 Eylül tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Silifke-Antalya yolunun acele kamulaştırma işinin çıktığı için öncelikle Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Silifke Antalya yolu üzerinde çalışmalar hızlı bir şekilde devam etmektedir. İlçemiz sınırları içerisinde 4 tane tünel imiz olacaktır yol bittiğinde. Tünel çalışmaları hızlı bir şekilde devam etmektedir. Acele kamulaştırma sayesinde de işlerin daha hızlı olacağına inanmaktayız. Ayrıca Silifke-Mut yolu üzerinde ise 8 tünelimiz, 6 viyadüğümüz bulunmaktadır. Bu çalışmalarda hızlı bir şekilde devam etmektedir. En kısa zamanda bitirilerek vatandaşlarımızın hizmetine açılacağından hiç şüphemiz yoktur. Biran önce bu yollar bittiğinde İç Anadolu ile Akdeniz sahil yolundan ilçemiz ve yöreye hizmetlerin ve ticari gelişmelerin hızla olacağını düşünmekteyiz. Dört gözle bu çalışmaların bitmesini arzu ediyoruz. İnşallah kısa zamanda biteceğinden de şüphemiz bulunmamaktadır’ diyerek projeye dair bilgilendirmede bulundu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal