AK Parti Sözcüsü Çelik: Laikliğin Anayasadan Çıkmasını İstemiyoruz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Yürütme Kurulu (MYK)toplantısında laiklik prensibinin Anayasa'da korunması gerektiğini söyledi.

14.09.2021-11:44 - (Son Güncelleme: 14.09.2021-14:46) AK Parti Sözcüsü Çelik: Laikliğin Anayasadan Çıkmasını İstemiyoruz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı ve Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

AK PARTİ OLARAK LAİKLİĞİN ANAYASADAN ÇIKARILMASINI İSTEMİYORUZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ''Laiklik prensibinin Anayasa'da korunması gerektiğini düşünüyoruz. Hiçbir şekilde laikliğin Anayasa'dan çıkmasını AK Parti olarak istemiyoruz. Biz laiklik prensibinin Anayasa'da korunması gerektiğini düşünüyoruz. Hiçbir şekilde bununla ilgili başka bir yaklaşıma olumlu bakmıyoruz'' şeklinde ifade etti.

AFGANİSTAN'DA KURULAN HÜKÜMET KAPSAYICI DEĞİL

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Afganistan'da Taliban'ın ilan ettiği geçici hükümete dair "Kapsayıcı bir hükümetin ortaya çıkmasını arzu ettiğimizi ifade ettik. Şu aşamada geçici hükümet kuruldu. Bunun kapsayıcı olduğunu söyleyemeyiz. Bundan sonraki adımların daha kapsayıcı olma konusunda takiplerimizi sürdüreceğiz. Kadın hakları konusundaki bütün meseleleri takip ediyoruz. Geçmişte yaşanan acıların yaşanmamasını temenni ediyoruz" ifadelerine yer verdi. 

LAİKLİĞİN ANAYASADAN ÇIKARILMASI AŞIRI BİR İFADE

Siyasetteki 'laiklik' tartışması ile ilgili açıklamalara yer veren Çelik, laikliğin anayasadan çıkarılmasını aşırı bir ifade olarak bulduğunu söylerken "Biz laiklik prensibini anayasada korunması gerektiğini düşünüyoruz. Laiklik anayasadan çıkarılması gibi bir durum asla söz konusu olamaz. AK Parti iktidara geldiğinden beri laikliği güçlü bir şekilde savunmuştur. Bunun anayasadan çıkarılmasını söylemek aşırı bir ifadedir" dedi.

TÜRKİYE-MISIR İLİŞKİLERİ NORMALLEŞME SÜRECİNDE

Türkiye-Mısır ilişkilerinin normalleşme sürecine girdiğini söyleyen Çelik, “Daha önce Kahire’de gerçekleşen görüşmenin ikincisi bu sefer Ankara’da gerçekleşti. Bundan memnuniyet duyuyoruz. Mısır ülkemizin önemli ortaklarından birisi. 2020 yılında toplam ticaret hacmimiz 4,85 milyar dolar olarak gerçekleşti. Tarihten gelen kardeşlik bağlarımız, dostluk bağlarımız, Akdeniz’in bize yüklediği sorumluluklar var. Dolayısıyla ikinci toplantının Ankara’da yapılması bir aşama daha ileriye gidildiğini gösteriyor” dedi.

ÖMER ÇELİK ŞEHİTLERİ RAHMETLE ANDI

Ayrıca Sakarya Zaferi’nin 100’üncü yılına dair şehitlerimizin rahmetle anıldığını dile getiren Çelik, “Bu zafer milli mücadelenin dönüm noktalarından bir tanesidir. Burada, düşmana ‘dur’ diyerek bu toprakların ebediyen topraklarımız olacağını bir kez daha ilan edilmiştir. O mücadele emeği geçenlere saygılarımızı, şükranlarımızı sunuyoruz.'' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal